ΕΕ: Διενέργεια έρευνας «χωρίς πολιτική παρέμβαση» για τον θάνατο της Γκαλιζία
Η Επίτροπος και αντιπρόεδρος της Κομισιόν «εξέφρασε την ανησυχία της για την κατάσταση στη Μάλτα» και «επέμεινε η έρευνα να ολοκληρωθεί, χωρίς καμιά πολιτική παρέμβαση», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος σχετικά με τη συνομιλία αυτή που έγινε χθες, Δευτέρα.
Η έρευνα για τη δολοφονία της Μαλτέζας δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία πρέπει να διεξαχθεί «χωρίς πολιτική παρέμβαση», προειδοποίησε η Ευρωπαία Επίτροπος Βέρα Γιούροβα κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον υπουργό Δικαιοσύνης της Μάλτας.
Η Επίτροπος και αντιπρόεδρος της Κομισιόν «εξέφρασε την ανησυχία της για την κατάσταση στη Μάλτα» και «επέμεινε η έρευνα να ολοκληρωθεί, χωρίς καμιά πολιτική παρέμβαση», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος σχετικά με τη συνομιλία αυτή που έγινε χθες, Δευτέρα.
Ο παραιτηθείς πρωθυπουργός Τζόζεφ Μουσκάτ κατηγορείται από την οικογένεια της δημοσιογράφου ότι παρενέβη για να προστατεύσει τον διευθυντή του γραφείου του σε βάρος του οποίου εκκρεμεί καταγγελία στην υπόθεση.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης ‘Οουεν Μπονίτσι συζήτησε επίσης με την Επίτροπο, αρμόδια για τον σεβασμό του κράτους δικαίου, για τη μεταρρύθμιση στη δικαιοσύνη, διευκρίνισε ο Κρίστιαν Βίγκαντ, εκπρόσωπος της Κομισιόν. Η Γιούροβα εκτίμησε ότι «μένει δουλειά να γίνει».
Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου βρίσκεται στη Μάλτα για μια αποστολή δύο ημερών λόγω των «ερωτημάτων για την ανεξαρτησία του δικαστικού συστήματος και για τις σοβαρές κατηγορίες διαφθοράς στο πιο υψηλό επίπεδο».
Η ερευνητική δημοσιογράφος Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, που ερευνούσε τη διαφθορά στη Μάλτα, σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητό της στις 16 Οκτωβρίου 2017.
ΕΕ: Να παραιτηθεί τώρα ο Μουσκάτ
Η επικεφαλής της αποστολής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που βρίσκεται στην Μάλτα για να εξετάσει την εφαρμογή του κράτους δικαίου στην χώρα μετά το σκάνδαλο για την δολοφονία της δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, δήλωσε σήμερα ότι ο πρωθυπουργός Τζόζεφ Μουσκάτ πρέπει να παραιτηθεί αμέσως.
Η Σόφι Ιν΄τ Φελντ, που ηγείται της αποστολής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Μάλτα, δήλωσε ότι δεν έχει πεισθεί μετά την συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Μουσκάτ και τον υπουργό Δικαιοσύνης Όουεν Μπονίτσι.
- Ο νικητής του Σούπερ Καπ Ιταλίας πάρει 11 εκατ. ευρώ
- Καιρός: Συννεφιασμένο το σκηνικό την Κυριακή – Πού θα βρέξει
- Οι φυλές των 50 μπλόκων
- Η συμβουλή της Αμάντα Σάιφρεντ στην συμπρωταγωνίστρια της, Σίντνεϊ Σουίνι – «Γ@μ@ το TikTok!»
- Χάσαμε το νόημα; Πώς να ξεπεράσουμε το άγχος για τα τέλεια Χριστούγεννα
- MABA ή «Κάντε την Αμερική να Ψήσει Ξανά» – Οι συντηρητικές Αμερικανίδες ως πολιτική δύναμη
- Έρχονται νέα μέτρα για το στεγαστικό από το 2026
- Ultra High Networth Individuals: Ποιοι είναι οι υπερ-πλούσιοι που μεταναστεύουν στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 14.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/howen-ac0WfQ3F6dw-unsplash-315x220.jpg)
























![Το Πανεπιστήμιο Μπράουν επιβεβαίωσε τον θάνατο δύο ατόμων – Οκτώ σε κρίσιμη κατάσταση [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/brown-uni2-315x220.jpg)

![Συρία: Έκρηξη σε διυλιστήρια πετρελαίου – Επιχειρήσεις των Κούρδων κατά του Ισλαμικού Κράτους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Syria-refinary-315x220.jpg)





































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442