Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη σύγκρουση δύο ελικοπτέρων στο Μάλι
Τι ανέφερε σε ιστότοπο...
,Το Ισλαμικό Κράτος υποστήριξε σήμερα ότι το παρακλάδι του στη Δυτική Αφρική προκάλεσε τη σύγκρουση ελικοπτέρων στο Μάλι, στην οποία σκοτώθηκαν 13 Γάλλοι στρατιώτες την Δευτέρα.
Η τζιχαντιστική οργάνωση δεν παρέθεσε καμία απόδειξη για τον ισχυρισμό της, σύμφωνα με τον ιστότοπο SITE που παρακολουθεί τη δράση των τρομοκρατικών ομάδων στο διαδίκτυο.
Τι ανέφερε το Ισλαμικό Κράτος
Το Ισλαμικό Κράτος στην Επαρχία Δυτικής Αφρικής (ISWAP) ανέφερε ότι τα ελικόπτερα συγκρούστηκαν αφού το ένα από αυτά υποχώρησε επειδή δεχόταν πυρά από μαχητές της.
Για το συμβάν αυτό διενεργούν έρευνα οι γαλλικές αρχές.
Το δυστύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Λιπτάκο, στην περιφέρεια Μενάκα, στα σύνορα του Μάλι με τον Νίγηρα και την Μπουρκίνα Φάσο κατά τη διάρκεια μιας «επιχείρησης μάχης».
- Λίβανος: Αλλοι 4 νεκροί σε ισραηλινά πλήγματα στο νότιο τμήμα της χώρας
- Ο Ρούμπιο θα επισκεφθεί Σλοβακία και Ουγγαρία, όπου κυβερνούν σύμμαχοι του Τραμπ
- Πτώση ελικοπτέρου εναέριου-ασθενοφόρου στη Λιβύη με δύο Ρώσους πιλότους και τρεις ντόπιους [Λιβύη]
- Σουδάν: Οι φρικαλεότητες της Ελ Φάσερ επαναλαμβάνονται στην Κορντοφάν, καταγγέλλει ο ΟΗΕ
- Βενεζουέλα: Αναβλήθηκε η συζήτηση στο Κοινοβούλιο του νομοσχεδίου για τη γενική αμνηστία
- Δυτική Οχθη: Η Βρετανία καλεί το Ισραήλ να ανακαλέσει την απόφασή του για επέκταση του ελέγχου


