Τραγωδία στο Αντίρριο: Αγωνιώδης προσπάθεια για τον εντοπισμό αγνοούμενου στη φουρτουνιασμένη θάλασσα
Ένας άνθρωπος φαίνεται να έχει χάσει τη ζωή του από παθολογικά αίτια, ωστόσο η σορός του είναι δύσκολο να ανασυρθεί λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.
Συνεχίζεται η δύσκολη μάχη του Λιμενιού και της ΕΜΑΚ κόντρα στην φουρτουνιασμένη θάλασσα στο Αντίρριο, μετά την τραγωδία που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής, όταν οι ισχυροί άνεμοι αναποδογύρισαν σκάφος με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα άτομο και η τύχη ενός ακόμη να αγνοείται.
Ο ένας από τους επιβάτες του σκάφους φαίνεται να έχει χάσει τη ζωή του από παθολογικά αίτια. Η σορός του είναι δύσκολο να ανασυρθεί λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.
Την ίδια ώρα, αγωνιώδεις είναι οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του δεύτερου επιβάτη του σκάφους, που αγνοείται.
Το χρονικό της τραγωδίας
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο άτομα επέβαιναν σε ιστιοφόρο που ήταν ελλιμενισμένο στην ανατολική προβλήτα του Αντιρρίου, το οποίο, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, αναποδογύρισε.
Το ένα από τα δύο άτομα πρόλαβε και ειδοποίησε τις αρχές, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν άμεσα οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων.
Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, καθίσταται δύσκολο για το κλιμάκιο να προσεγγίσει το σημείο ώστε να ανασύρει το άτομο, το οποίο φαίνεται να έχει χάσει τις αισθήσεις του.
Συγκεκριμένα, στο σημείο επιχειρούν επιχειρούν 11 πυροσβέστες με 6 οχήματα και 2 δύτες από την 6η ΕΜΑΚ.
Σε εξέλιξη επιχείρηση ύστερα από ανατροπή μικρού σκάφους στην ανατολική προβλήτα του Αντιρρίου. Επιχειρούν 11 #πυροσβέστες με 6 οχήματα και 2 δύτες από την 6η ΕΜΑΚ.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) November 24, 2019
Στο έργο δυσκολεύεται να συνδράμει επίσης και το πλήρωμα του σκάφους του Λιμενικού Σώματος.
Ζητήθηκε να μεταβεί στο σημείο κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών ενώ θα εξεταστεί η συνδρομή ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας.
«Θέλω βοήθεια»
Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν την ανατροπή του σκάφους, υπήρξε κλήση μέσω ασυρμάτου στο Ολύμπια Ράδιο κάποιου που μιλούσε ελληνικά.
Ο ίδιος έκανε λόγο για προσπάθειες άλλου ατόμου που ήταν στη θάλασσα να δέσει το σκάφος και η κλήση τελείωσε με τη φράση «θέλω βοήθεια!».
Δείτε βίντεο από το σημείο:
- Η αληθινή γεωγραφία της Οδύσσειας: Οι χάρτες, οι μύθοι και το διαχρονικό μυστήριο του ταξιδιού του Οδυσσέα
- Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ξέρει: Μέσα στην προπόνηση του σταρ του ποδοσφαίρου
- Μισθοί: Ο νέος χάρτης για το 2027 – Στα 950 ευρώ ο κατώτατος
- Υπερπαγκοσμιοποίηση 2.0: Γιατί η τεχνητή νοημοσύνη δεν επιβράδυνε τον κόσμο
- Το The Batman Part II έμεινε ξανά στο «διαβάστηκε»: Νέα καθυστέρηση στην κυκλοφορία
- Ρωγμές σε σπίτια στην Κυψέλη: Γνώριζαν το πρόβλημα από τον Μάρτιο
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι 4 «γαλάζιοι» κατηγορούμενοι και η γραμμή άμυνας της κυβέρνησης
- Ακραία καιρικά φαινόμενα, συγκρούσεις και βιώσιμος τουρισμός: Πώς αλλάζουν τα ταξίδια το 2026;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442