«Δεν πρόκειται να υπάρξει καμιά αύξηση στις τιμές των φαρμάκων, αντίθετα θα υπάρξουν μειώσεις μέχρι 7% σε εκατοντάδες φάρμακα» ξεκαθάρισε για ακόμη μία φορά υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.
Ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε πως μέχρι το τέλος του έτους θα αναρτηθούν από τον ΕΟΦ οι νέες τιμές των φαρμάκων.
«Κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η μείωση φαρμάκων και η μηδέν αύξηση» ανέφερε ο κ. Κικίλιας στον ΣΚΑΪ, ενώ στη συνέχεια δεσμεύτηκε ότι δε θα υπάρξουν ελλείψεις στα φάρμακα.
Προανήγγειλε, επίσης, την άμεση κατάθεση νομοσχεδίου -τομή- όπως το χαρακτήρισε για την υγεία.
Αναφερόμενος στον αντικαπνιστικό νόμο, ο κ. Κικίλιας δήλωσε ότι «είμαστε όλοι στρατευμένοι στην προσπάθεια μείωσης του καπνίσματος».
Πρόσθεσε ότι τα πρόστιμα διαφέρουν ανάλογα με το σημείο. Σε μεγάλα κέντρα διασκέδασης ή όταν κάποιος καπνίζει μέσα στο αυτοκίνητο με το παιδί του το πρόστιμο είναι μεγαλύτερο εξήγησε ο κ. Κικίλιας.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.