Παναθηναϊκός – Ιωνικός 107-71
Ήταν δεδομένο ότι θα βγάλει αντίδραση ο Παναθηναϊκός και την… πλήρωσε ο Ιωνικός. Σπουδαία εμφάνιση από τον Ράις, που έκανε ρεκόρ πόντων
Υπήρχε κάποιος, που να γνωρίζει όχι τα μυστικά, αλλά επιδερμικά το μπάσκετ, και να μην περίμενε το ξέσπασμα των «πράσινων»;
Ο Παναθηναϊκός έβγαλε… οργανική αντίδραση, μετά τη… δυστυχία που έφερε ο αποκλεισμός από το Κύπελλο, η ήττα από την Άλμπα, αλλά και την αναστάτωση με την απομάκρυνση του Αργύρη Πεδουλάκη. «Θύμα» του ο Ιωνικός Νίκαιας, που γνώρισε την ήττα με 107-71.
Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (στο περιθώριο του αγώνα βραβεύτηκε ως MVP του μήνα) είπε ότι «με τη νοοτροπία που είχαμε, ο Παναθηναϊκός μας είδε σαν… πρωινό» και περιέγραψε με τον πιο αφοπλιστικό τρόπο την εικόνα της αναμέτρησης.
Οι «πράσινοι» με τον Ράις να κάνει σπουδαία εμφάνιση (!) και να σταματά στους 21 πόντους, επικράτησαν δίχως να αντιμετωπίσουν ισχυρή αντίσταση.
Ο χρόνος μοιράστηκε, γιατί το σκορ το επέτρεπε, ο Τόμας ήταν οικονομικός, ο Παππάς λειτουργικός, ο Μήτογλου έκανε νταμπλ νταμπλ, ο Ουάιλι έβγαλε τίμιο, αλλά εύκολο μεροκάματο, ο Καλάθης προτίμησε να μοιράζει ασίστ, αντί να σκοράρει, ο Παπαδάκης βρήκε χώρο κι έδειξε ότι είναι καλός σουτέρ. Τίποτα λιγότερο, ή περισσότερο από αυτό που περιμέναμε.
Ο Ιωνικός, έτσι κι αλλιώς, έχει στραμμένο αλλού το ενδιαφέρον του.
Ο Βετούλας ελαχίστως ενοχλήθηκε από την έκταση του σκορ, παρότι ήταν η πρώτη ήττα του στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά τον απασχολεί το διάστρεμμα που υπέστη ο Χαραλαμπόπουλος.
Ο Τζόουνς ήταν παραγωγικός, καλός κι ο Δημάκος, αλλά σε αυτή την ομάδα παίζει πάντα ο… Μαυροκεφαλίδης κι όσο είναι αυτός πάνω στο παρκέ, δεν υπάρχει άλλος πρωταγωνιστής.
Τα δεκάλεπτα: 27-16, 58-37, 82-52, 107-71.
- Νότια Κορέα: Καταδικάζει την ανάρτηση πανό στη ρωσική πρεσβεία με το μήνυμα «η νίκη θα είναι δική μας»
- Ιράν: «Ενθαρρυντικά μηνύματα» από τις πρόσφατες διαπραγματεύσεις βλέπει ο πρόεδρος Πεζεσκιάν
- Η Κίνα αξιολογεί την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου και καλεί τις ΗΠΑ να άρουν τους «μονομερείς» δασμούς
- Μεξικό: Ο ρόλος των ΗΠΑ στην επιχείρηση εξόντωσης του βαρόνου ναρκωτικών Ελ Μέντσο
- Αλβανία: Η άνοδος και η πτώση της Air Albania – Η σιωπηλή μονομαχία με την Turkish Airlines
- Ρωσία: Ο Πούτιν θεωρεί «ύψιστη προτεραιότητα» την ανάπτυξη των πυρηνικών δυνάμεων της χώρας


