ΕΝΦΙΑ και αντικειμενικές αξίες – Πώς ξεκίνησαν και πώς κατέληξαν
Τι είπε στο κανάλι του One Channel ο καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Νίκος Καραβίτης.
Για τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ από τη στιγμή που σχεδιάστηκε μέχρι και σήμερα, όπως επίσης και στις αντικειμενικές αξίες, μίλησε στην εκπομπή Ανάπτυξη το βράδυ της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου ο καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Νίκος Καραβίτης.
Όντας ο ίδιος ένας από τους αρχιτέκτονες του ΕΝΦΙΑ, αφού ανέλαβε να χτίσει το φόρο, ο κ. Καραβίτης παραδέχτηκε πως αλλιώς σχεδιάστηκε και αλλιώς κατέληξε να εφαρμόζεται. Ενώ στην αρχή επρόκειτο για έναν απλό φόρο, στην πορεία εξελίχθηκε σε κάτι σύνθετο. Σε δύο φόρους, τον κύριο και τον συμπληρωματικό.
«Είναι προσβολή στους υπόλοιπους Έλληνες φορολογούμενους», δήλωσε χαρακτηριστικά, εξαιτίας της αντικατάστασης των εσόδων του συμπληρωματικού φόρου από τον ΦΑΠ (φόρο ακίνητης περιουσίας), τον οποίο υποτίθεται ότι ο ΕΝΦΙΑ καταργούσε.
Κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου
Για τον ίδιο αποτελεί προτεραιότητα η κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου, γιατί όπως υποστήριξε πρόκειται για «έναν παράλογο και άδικο φόρο».
Παρομοίως, σχολίασε και τις αντικειμενικές αξίες λέγοντας πως «το σύστημα των αντικειμενικών αξιών είναι ένα σύστημα που έχει πεθάνει και δεν το έχουμε καταλάβει».
Πηγή: onetv.gr
- Βόρεια Μακεδονία: Επιτέθηκαν στην πρεσβεία της Βουλγαρίας στα Σκόπια – Εντονη αντίδραση της Σόφιας
- Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της; Αυτές είναι οι χώρες της ΕΕ που χάνουν θέσεις εργασίας λόγω εξωτερικής ανάθεσης
- Βίντεο από το Ιράν και το ιατροδικαστικό κέντρο Καχριζάκ, δείχνουν δεκάδες έως εκατοντάδες πτώματα
- Η Κίνα εκτινάσσει την παραγωγή αερίου – Η «καραμπόλα» με το LNG
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Τραπεζικές απάτες με τη χρήση της ΑΙ
- Γερμανία και Ισραήλ επεκτείνουν το συμβόλαιο των Arrow 3 και υπογράφουν νέες συμφωνίες
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]
- Σύμφωνα με το Forbes το Ιράν έριξε για πρώτη φορά το Starlink του Μασκ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442