
Ιταλία : Παράνομη χωματερή με μπάζα κάτω από την Φοντάνα ντι Τρέβι
Παράνομη χωματερή ανακάλυψαν οι υπηρεσίες του δήμου της Ρώμης σε υδραγωγό που τροφοδοτεί την ιστορική Φοντάνα ντι Τρέβι
Παράνομη χωματερή ανακάλυψε η αστυνομία σε υδραγωγό που τροφοδοτεί την ιστορική Φοντάνα ντι Τρέβι.
Οι υπηρεσίες του δήμου της Ρώμης και η αστυνομία δεν πίστευαν τα μάτια τους μπροστά στο θέαμα που αντίκρισαν. Στα έγκατα του ιστορικού κέντρου, σε υδραγωγό που τροφοδοτεί τη διάσημη πηγή της Φοντάνα ντι Τρέβι, ανακάλυψαν έναν παράνομο χώρο ρίψης μπάζων. Την αποκάλυψη έκανε η εφημερίδα Il Messaggero.
Οι αστυνομικοί κατέβηκαν με μία αυτοσχέδια σκάλα, προκειμένου να διαπιστώσουν τι βρισκόταν στον υδραγωγό της Άκουα Βέρτζινε. Βρέθηκαν μπροστά σε ένα βουνό από μπάζα δίπλα ακριβώς στα αρχαιολογικά ευρήματα και υποδομές που σώζονται στο σημείο.
Απίστευτες ποσότητες οικοδομικών υλικών και σκουπιδιών
Οι Αρχές που πραγματοποίησαν αυτοψία εντόπισαν μεγάλες ποσότητες από σιδεριές, υπολείμματα τοιχοποιΐας, επιχρισμάτων, γυψοδομών και άλλα οικοδομικά υλικά. Αμέσως διατάχθηκε έρευνα για να βρεθούν οι υπαίτιοι της ‘βεβήλωσης’ των αρχαίων υποδομών.
Η υδραγωγός Άκουα Βίργκο, που αργότερα επονομάσθηκε επί το πιο σύγχρονο ως Άκουα Βέρτζινε, είναι ακόμη σε λειτουργία. Όμως, εξαιτίας της μόλυνσης των υδάτων του χρησιμοποιείται μόνον για την τροφοδοσία των πηγών και συντριβανιών της Ρώμης, όπως η Πηγή (Φοντάνα) ντελα Μπαρκάτσα, η Φοντάνα ντι Τρέβι, η Φοντάνα ντέι Κουάτρο Φιούμι και η Φοντάνα ντελ Νικιόνε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Tο μπολάκι με τα κοσμήματα που το έχετε;» – Οι διάλογοι από τη δράση της σπείρας που εξαπατούσε πολίτες παριστάνοντας υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ
- Πάρτι στα αποδυτήρια της Φενέρμπαχτσε και… μπουγέλο στον Γιασικεβίτσιους (vid)
- Υπάρχουν και κερδισμένοι στον πόλεμο στο Ιράν: Εταιρείες και τράπεζες είδαν την κρίση ως ευκαιρία
- «Chios Pass 2026» – «Kythira Pass 2026»: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις
- Εν αναμονή της απάντησης του Ιράν οι ΗΠΑ – Πάνω από 30 νεκροί στον Λίβανο και ισραηλινές επιδρομές στη Δ. Όχθη
- Σκάνδαλο κατασκοπείας στο αγγλικό ποδόσφαιρο, για… 200.000.000 λόγους!







