Η Μάντσεστερ Σίτι δυσκολεύτηκε, αλλά επικράτησε με 3-1 της Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ» για την 7η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, δείχνοντας ότι δεν θα αφήσει την Λίβερπουλ να ξεφύγει εύκολα στη βαθμολογία (μείωσε στους 5 βαθμούς).
Η Μάντσεστερ Σίτι γνώριζε πριν από το παιχνίδι με την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ» ότι δεν είχε περιθώρια για απώλειες, ιδιαίτερα ύστερα από το «διπλό» της Λίβερπουλ επί της Σέφιλντ.
Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα παρότι δυσκολεύτηκε, έκαψε την αντίσταση της Έβερτον με 3-1, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τον Μάρκο Σίλβα, καθώς τα «ζαχαρωτά» γνώρισαν την τρίτη συνεχόμενη ήττα τους.
Οι «πολίτες» εκμεταλλεύτηκαν το «μούδιασμα» των γηπεδούχων με τον τραυματισμό (φάνηκε σοβαρός) του Γουόλκοτ στο 2′ και αφού έχασαν μια απίστευτη ευκαιρία με τον Γκιντογκάν στο 12′, προηγήθηκαν 1-0 με τον Γκάμπριελ Ζεσούς στο 24′.
Η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν άμεση, με τον Φερναντίνιο να κάνει την «γκάφα» και τον Κάλβερτ- Λιούιν να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 33′, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν με αυτό το σκορ στα αποδυτήρια.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μαχρέζ σκόραρε με εκτέλεση φάουλ του Μαχρέζ, ο οποίος εκτέλεσε τον Πίκφορντ για το 2-1 και άνοιξε τον δρόμο για ένα σημαντικό «διπλό».
Η ομάδα του Μερσεϊσάιντ προσπάθησε εκ νέου να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 79’ με τον Έντερσον να κάνει εντυπωσιακή επέμβαση σε κεφαλιά του Μίνα. Έτσι η Σίτι τιμώρησε την ομάδα του Μάρκο Σίλβα, με τον Στέρλινγκ στο 85’ να βρίσκει δίχτυα σε ακόμα ένα ματς, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.
Ο Γιάννης Καλαβριανός περιγράφει τις ταραγμένες ημέρες της ζωής των πέντε ηρώων, που θα άλλαζαν μια για πάντα την ιστορία της παγκόσμιας λογοτεχνίας τρόμου.
Δεν φαίνεται να έχει... πολύ μέλλον η καριέρα του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μπακς, αφου ο ιδιοκτήτης της ομάδας του Μιλγουόκι έφτασε στο σημείο να απελεί τον «Greek Freak».