Εύβοια: Σε ύφεση και οριοθετημένη η φωτιά – 23.565 στρέμματα η καμένη έκταση
Με ανακοίνωσή της η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενημερώνει ότι η φωτιά στην Εύβοια είναι σε ύφεση και οριοθετημένη
Σε ύφεση και οριοθετημένη είναι η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13 Αυγούστου 2019 στην περιοχή “Αγριλίτσα” του Δήμου Διρφύων–Μεσσαπίων Εύβοιας, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Επίσης σύμφωνα με την Υπηρεσία Copernicus Emergency Management Service/Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ενεργοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Χαρδαλιά, από την πρώτη ημέρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς, στην περιοχή έχει καεί συνολική έκταση 23.565 στρεμμάτων.
Πάντως στην περιοχή συνεχίζουν να βρίσκονται και να εργάζονται εντός των καμένων εκτάσεων, καθώς και για την διασφάλιση της περιμέτρου της πυρκαγιάς 160 πυροσβέστες με 80 οχήματα, 140 άτομα πεζοπόρων τμημάτων και δυνάμεις της πολιτικής προστασίας.
Από αέρος επιτηρεί επίσης, ένα ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος τύπου “Sikorsky S-64”.
Σημειώνεται τέλος, ότι η τελική εκτίμηση του μεγέθους της πληγείσας περιοχής θα ολοκληρωθεί άμεσα από τις αρμόδιες εθνικές Αρχές.
- Greece Confirms No Approved Vaccine for Goat and Sheep Pox
- Κέιτ Χάντσον: Η αντίδραση της όταν μαθαίνει την υποψηφιότητα της στα Όσκαρ μαζί με τη μητέρα της Γκόλντι Χον
- NBA: Ασταμάτητοι οι Σπερς, με νίκες συνέχισαν Κλιπέρς και Μπουλς (vids)
- Σαλβαντόρ Νταλί: Το απεγνωσμένο άλμα προς το μεγαλείο
- ΗΠΑ: Ζητούν εν λευκώ άδεια για στρατιωτική παρουσία στη Γροιλανδία – Η συμφωνία του 1951 που «πατάει» ο Τραμπ
- Πέθανε ο δημοσιογράφος Σπύρος Καρατζαφέρης





