Ανδρας συνελήφθη την Πέμπτη στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού για κατοχή μικρού πτυσσόμενου μαχαιριού, καθώς η κοπέλα του με την οποία είχε προηγουμένως διένεξη, ειδοποίησε την αστυνομία ότι ο φίλος της σχεδίαζε «επίθεση», ανέφερε δικαστική πηγή.

Τον συνέλαβαν

Ο 34χρονος, ο οποίος δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τη δικαιοσύνη, προετοιμαζόταν να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό τη Βαρκελώνη, όταν η κοπέλα του κάλεσε την αστυνομία και προσποιούμενη την αδελφή του κατήγγειλε ότι εκείνος «σχεδίαζε να εξαπολύσει επίθεση».

Ο άνδρας συνελήφθη χωρίς κανένα πρόβλημα κατά την επιβίβαση, αφού πέρασε τους ελέγχους ασφαλείας. Είχε στις χειραποσκευές του μαχαίρι – στην πραγματικότητα μικρή μεταλλική λεπίδα, πτυσσόμενη από στήριγμα μεγέθους πιστωτικής κάρτας.

Είπε στην αστυνομία πως είχε ξεχάσει ότι η λεπίδα ήταν μέσα στην τσάντα του.

Η κοπέλα του συνελήφθη κατά τη διάρκεια της μέρας για ψευδή καταγγελία. «Φαίνεται ότι ήθελε να πάρει εκδίκηση μετά από καβγά», είπε η πηγή, που βρίσκεται κοντά στην υπόθεση.

Κατηγορούμενοι και οι δύο

Ο άνδρας θα δικαστεί τη Δευτέρα στο δικαστήριο της Κρετέιγ, στα προάστια του Παρισιού, για την κατοχή και τη μεταφορά του μαχαιριού και η κοπέλα του για ψευδή καταγγελία και παρακώλυση εναέριας κυκλοφορίας.

Το αεροσκάφος, στο οποίο ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί ο φίλος της, εκκενώθηκε για ελέγχους ασφαλείας και η πτήση καθυστέρησε.

Πηγή: ΑΠΕ