Δαλάι Λάμα: Ζήτησε συγνώμη για το σχόλιό του για τις γυναίκες
Μιλώντας τον περασμένο μήνα στο BBC, ο θιβετιανός ηγέτης είχε δηλώσει ότι αν τον διαδεχτεί κάποια γυναίκα θα πρέπει να είναι "ελκυστική".
Ο Δαλάι Λάμα ζήτησε συγνώμη για σχόλιά του σχετικά με την πιθανότητα να τον διαδεχτεί γυναίκα.
Συγκεκριμένα, μιλώντας τον περασμένο μήνα στο BBC, ο θιβετιανός ηγέτης είχε δηλώσει ότι αν τον διαδεχτεί κάποια γυναίκα θα πρέπει να είναι «ελκυστική».
Με ανακοίνωση από το γραφείο του ζήτησε συγγνώμη για το σχόλιά του και πρόσθεσε ότι αστειευόταν.
Στη συνέντευξή του ο 84χρονος πνευματικός ηγέτης έθιξε πολλά ζητήματα: τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, το όνειρό του να επιστρέψει στο Θιβέτ και το προσφυγικό. Ωστόσο αυτό που ενόχλησε ήταν τα σχόλιά του για το ενδεχόμενο ενός θηλυκού διαδόχου του. «Αν προκύψει μια γυναίκα Δαλάι Λάμα, θα πρέπει να είναι πιο ελκυστική», είπε στα αγγλικά γελώντας.
Ο Δαλάι Λάμα «έχει μια σαφή αίσθηση των αντιφάσεων ανάμεσα στον υλιστικό, παγκοσμιοποιημένο κόσμο που συναντά στα ταξίδια του και στις πιο σύνθετες απόκρυφες ιδέες για την μετενσάρκωση που βρίσκονται στην καρδιά της θιβετιανής βουδιστικής παράδοσης», ανέφερε η ανακοίνωση.
- Μπιλ Γκέιτς για AI: Γιατί κάποιες εταιρείες θα αξίζουν λιγότερο στο μέλλον
- Η δικαιοσύνη στο Καζακστάν και…. οι Γερμανοί ξανάρχονται
- Ελεγκτικό Συνέδριο: Στο μικροσκόπιο του δημόσια έργα… μιας χρήσης – Το μωσαϊκό των αστοχιών
- Τίνος είσαι εσύ; Η Φραντσέσκα Σκορσέζε δεν ντρέπεται να πει ότι βρήκε δουλειά χάρη στο διάσημο επίθετό της
- «Οι πραγματικοί αγρότες έχουν μείνει απλήρωτοι»: Σφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης στο φόντο των κινητοποιήσεων
- Ταμείο Ανάκαμψης: Ψαλίδι σε 135 έργα του «Ελλάδα 2.0» – Ολόκληρη η λίστα







