
«Πόλεμος» για το αναβατόριο στην Ακρόπολη – Διώχνουν την αρχαιολόγο που ξενάγησε τον Ομπάμα
Μετά την περιπέτεια του μικρού Ερμή, ο οποίος δεν μπορούσε να ανέβει στον Ιερό Βράχο με το αναπηρικό του αμαξίδιο το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις με τον υφυπουργό Πολιτισμού Κώστα Στρατή να ζητάει τις παραιτήσεις των υπευθύνων.
Σε μείζον ζήτημα για το υπουργείο Πολιτισμού έχει εξελιχθεί το θέμα του χαλασμένου αναβατορίου στην Ακρόπολη.
Μετά την περιπέτεια του μικρού Ερμή, ο οποίος δεν μπορούσε να ανέβει στον Ιερό Βράχο με το αναπηρικό του αμαξίδιο το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις με τον υφυπουργό Πολιτισμού Κώστα Στρατή να ζητάει τις παραιτήσεις των υπευθύνων.
Παρόλο που το αναβατόριο λειτουργεί τώρα κανονικά και το συγκεκριμένο περιστατικό έλαβε χώρα το Μάρτιο ο κ. Στρατής απαίτησε να φύγει από τη θέση της η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών Ελένη Μπάνου – η αρχαιολόγος που είχε ξεναγήσει τον Ομπάμα.
Μαζί της ζητήθηκε να απομακρυνθεί και ο Σπύρος Προύσαλης, προϊστάμενος του Τμήματος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών, ωστόσο καμία από τις δύο παραιτήσεις δεν έχουν πραγματοποιηθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου το αναβατόριο από το 2004 που δημιουργήθηκε παρουσίαζε κάποια μικρά προβλήματα τα οποία μετά το 2015 εντάθηκαν σημαντικά.
Εδώ και μήνες γινόντουσαν συσκέψεις για το συγκεκριμένο ζήτημα με τους υπεύθυνους του υπουργείου χωρίς ωστόσο να φροντίσουν να δοθεί μια γρήγορη και αποτελεσματική λύση.
Η κ. Μπανού πάντως μέσω ανθρώπων του περιβάλλοντος της επιμένει ότι δεν έχει κάποια ευθύνη στο συγκεκριμένο ζήτημα και διαμηνύει ότι θα δώσει άμεσα στη δημοσιότητα όλα τα σχετικά έγγραφα που καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς του υφυπουργού περί «ολιγωρίας και σειρά λανθασμένων χειρισμών».
- Ο Λίβανος εργάζεται για να επιτύχει «την ισραηλινή αποχώρηση από το έδαφός του»
- Το Ιράν απαντά στον Τραμπ: «Γελοίες και διασκεδαστικές» οι απειλές για ναυτικό αποκλεισμό
- Bαθμολογία Euroleague: Τα δεδομένα μετά τη νίκη της Χάποελ – Τι ισχύει για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό
- Αυστρία – Ελλάδα 38-16: Ιστορική πρόκριση της Εθνικής Γυναικών χάντμπολ στο EURO 2026
- Μπιλμπάο – Βιγιαρεάλ 1-2: Ακόμη πιο «κοντά» στο Champions League το «κίτρινο υποβρύχιο»
- Ευρώπη: Ελλείψεις καυσίμων για αεροσκάφη προ των πυλών


