«Πόλεμος» για το αναβατόριο στην Ακρόπολη – Διώχνουν την αρχαιολόγο που ξενάγησε τον Ομπάμα
Μετά την περιπέτεια του μικρού Ερμή, ο οποίος δεν μπορούσε να ανέβει στον Ιερό Βράχο με το αναπηρικό του αμαξίδιο το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις με τον υφυπουργό Πολιτισμού Κώστα Στρατή να ζητάει τις παραιτήσεις των υπευθύνων.
Σε μείζον ζήτημα για το υπουργείο Πολιτισμού έχει εξελιχθεί το θέμα του χαλασμένου αναβατορίου στην Ακρόπολη.
Μετά την περιπέτεια του μικρού Ερμή, ο οποίος δεν μπορούσε να ανέβει στον Ιερό Βράχο με το αναπηρικό του αμαξίδιο το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις με τον υφυπουργό Πολιτισμού Κώστα Στρατή να ζητάει τις παραιτήσεις των υπευθύνων.
Παρόλο που το αναβατόριο λειτουργεί τώρα κανονικά και το συγκεκριμένο περιστατικό έλαβε χώρα το Μάρτιο ο κ. Στρατής απαίτησε να φύγει από τη θέση της η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών Ελένη Μπάνου – η αρχαιολόγος που είχε ξεναγήσει τον Ομπάμα.
Μαζί της ζητήθηκε να απομακρυνθεί και ο Σπύρος Προύσαλης, προϊστάμενος του Τμήματος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών, ωστόσο καμία από τις δύο παραιτήσεις δεν έχουν πραγματοποιηθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου το αναβατόριο από το 2004 που δημιουργήθηκε παρουσίαζε κάποια μικρά προβλήματα τα οποία μετά το 2015 εντάθηκαν σημαντικά.
Εδώ και μήνες γινόντουσαν συσκέψεις για το συγκεκριμένο ζήτημα με τους υπεύθυνους του υπουργείου χωρίς ωστόσο να φροντίσουν να δοθεί μια γρήγορη και αποτελεσματική λύση.
Η κ. Μπανού πάντως μέσω ανθρώπων του περιβάλλοντος της επιμένει ότι δεν έχει κάποια ευθύνη στο συγκεκριμένο ζήτημα και διαμηνύει ότι θα δώσει άμεσα στη δημοσιότητα όλα τα σχετικά έγγραφα που καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς του υφυπουργού περί «ολιγωρίας και σειρά λανθασμένων χειρισμών».
- Εκπνέει η προθεσμία για τη νομιμοποίηση αυθαίρετων – Τι να κάνετε
- Διαβάστε στο Βήμα της Κυριακής: Οι 12 μήνες του «πλανήτη Τραμπ» και το «δόγμα» της Αθήνας
- Η πιο τρομακτική επίθεση στην Ιστορία – 100 Ρωσικά «ζόμπι» πήραν στο κυνήγι 7.000 Γερμανούς
- Λίβερπουλ – Μπέρνλι 1-1: Τέταρτο σερί ματς χωρίς «τρίποντο» οι «κόκκινοι», νίκη… Ευρώπης η Τσέλσι (2-0)
- Άγιος Παντελεήμονας: Έκρυβαν ναρκωτικά σε υδρορροή της εκκλησίας και τα διακινούσαν
- Ο Τραμπ δεν αποκλείει αποχώρηση από το ΝΑΤΟ λόγω της διαμάχης για τη Γροιλανδία – Μπορεί να το κάνει;


