Φτιάξτε γαλλικά μαντλέν
Λαχταριστή συνταγή για αφράτα μπισκότα
Υλικά για περίπου 50 μαντλέν
250 γρ. βούτυρο αγελάδος και λίγο ακόμη, για τις φόρμες
5 αυγά
250 γρ. ζάχαρη
20 γρ. μέλι
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο ακόμη, για τις φόρμες
50 γρ. κακάο, σε σκόνη
8 γρ. μπέικιν πάουντερ
Ζάχαρη άχνη (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι λιώστε το βούτυρο και κρατήστε το στην άκρη.
Στον κάδο του μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη και το μέλι μέχρι να αφρατέψουν καλά. Αποσύρετε τον κάδο από το μίξερ και προσθέστε στο μίγμα των αυγών το βούτυρο και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε και κατόπιν αφήστε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170°C. Βουτυρώστε και αλευρώστε τα ειδικά φορμάκια για μαντλέν (μπορείτε να αντικαταστήσετε με ατομικά φορμάκια για κέικ και να βάλετε μικρότερη ποσότητα ζύμης). Γεμίστε με τη ζύμη και ψήστε για περίπου 10-12 λεπτά.
Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε!
- Νέο βίντεο από τη σύλληψη του Λουίτζι Μαντζιόνε: Τι δείχνουν οι κάμερες ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare
- Ταΰγετος: Αίσιο τέλος για τον 28χρονο Γάλλο πεζοπόρο που έπεσε σε χαράδρα 200 μέτρων
- Εγκαινιάστηκε η νέα πλατεία Αγίων Αναργύρων
- Live streaming: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ
- Καιρός: Νέα ατμοσφαιρική διαταραχή φέρνει κρύο, βροχές και χιόνια – Έντονη αστάθεια μέχρι τις Γιορτές
- Νεκρός ο διάσημος βαρύτονος Τζούμπιλαντ Σάικς μετά από πολλαπλές μαχαιριές – Συνελήφθη ο γιος του για τη δολοφονία του
