
WWF: Το Σάββατο η «Ώρα της Γης 2019 – Συνδέσου με τη Φύση»
«Εκατομμύρια πολίτες από κάθε γωνιά της γης, φορείς, επιχειρήσεις, παγκόσμια μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι θα σβήσουν συμβολικά τα φώτα, το Σάββατο 30 Μαρτίου, από τις 20:30 έως τις 21:30, ενώνοντας τη φωνή τους για μια νέα παγκόσμια συμφωνία για τη φύση»
Σε συμμετοχή στην Ώρα της Γης, που φέτος θα σημάνει στις 30 Μαρτίου, καλούν τους πολίτες ανά τον πλανήτη, τα μέλη του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF).
Όπως σημειώνουν, «εκατομμύρια πολίτες από κάθε γωνιά της γης, φορείς, επιχειρήσεις, παγκόσμια μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι θα σβήσουν συμβολικά τα φώτα, το Σάββατο 30 Μαρτίου, από τις 20:30 έως τις 21:30, ενώνοντας τη φωνή τους για μια νέα παγκόσμια συμφωνία για τη φύση».
Σημειώνεται ότι η Ώρα της Γης ξεκίνησε από το Σίδνεϋ της Αυστραλίας το 2007 και σταδιακά εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη συμμετοχική εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την προστασία του πλανήτη.
Δώδεκα χρόνια μετά, πολίτες και φορείς από περισσότερες από 180 χώρες βρίσκονται μπροστά στην πρόκληση να πιέσουν τους ηγέτες να αναλάβουν άμεση δράση για την εφαρμογή μιας νέας παγκόσμιας συμφωνίας για τη φύση και τους ανθρώπους που θα έχει ως στόχο την προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας που χάνεται με ραγδαίους ρυθμούς.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του WWF σε 11.000 πολίτες από 10 χώρες, παρότι ο τρόπος με τον οποίο παράγεται και καταναλώνεται η τροφή, που προέρχεται από τη φύση, συνιστά σήμερα τη μεγαλύτερη απειλή για τον πλανήτη, μόλις 9% των συμμετεχόντων κατανοούν την έκταση του προβλήματος.
Όπως μάλιστα προέκυψε από την έρευνα, οι νέοι 18 – 24 χρόνων είναι λιγότερο ενημερωμένοι για το θέμα, με 40% εξ αυτών να θεωρούν ότι το πρόβλημα είναι ασήμαντο. Σε ποσοστό, δε, 11% εκτιμούν ότι δεν υπάρχει καν πρόβλημα.
Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Έκθεση «Ζωντανός Πλανήτης» του WWF και της Ζωολογικής Εταιρείας του Λονδίνου, σε λιγότερο από 50 χρόνια οι πληθυσμοί των ψαριών, πουλιών, θηλαστικών, αμφιβίων και ερπετών μειώθηκαν κατά 60%. Την ίδια ώρα η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή του ΟΗΕ, προειδοποιεί ότι αν η θερμοκρασία αυξηθεί άνω του 1,5 βαθμού Κελσίου, η απώλεια της φύσης θα είναι μη αναστρέψιμη.
- Ιταλία: Περιορισμοί στα καύσιμα στα αεροδρόμια της Μπολόνια, του Μιλάνου Λινάτε, του Τρεβίζο και της Βενετίας
- ΟΗΕ – Ορμούζ: Αναβολή χωρίς νέο χρονοδιάγραμμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας για το σχέδιο απόφασης του Μπαχρέιν
- Ιράν: Οι κόρες του Κασέμ Σολεϊμανί διαψεύδουν ότι έχουν σχέση με τις γυναίκες που συνελήφθησαν στις ΗΠΑ
- Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη
- Περίπου 1.500 ναύτες των ΗΠΑ έφυγαν πανικόβλητοι από το Μπαχρέιν – Δεν πήραν ούτε τις στολές τους
- Ακρίβεια: Στα ύψη οι τιμές των καυσίμων – Πόσο θα κοστίσει το Πάσχα στο χωριό

