Η Χόφενχαϊμ ετοιμαζόταν να πανηγυρίσει μια μεγάλη νίκη μέσα στη Λειψία, η οποία θα την έφερνε αρκετά κοντά στις θέσεις της Ευρώπης. Τελικά όμως οι γηπεδούχοι «χτύπησαν» στο φινάλε του ματς «κλέβοντας» την ισοπαλία (1-1).
Στην «Red Bull Arena» της Λειψίας η ομώνυμη ομάδα σκόραρε με το γκολ του Όρμπαν στο 89′ και έτσι πλησίασε στο -1 από την 3η της βαθμολογίας, Γκλάντμπαχ.
Το συγκρότημα του Νάγκελσμαν κρατούσε το «τρίποντο» ως τότε, με τον Αντρέι Κράμαριτς να έχει ανοίξει το σκορ από το 22′ , όμως μια αδράνεια της κόστισε ακριβά.
Πάντως το αήττητο που έχουν το τελευταίο διάστημα, Λειψία και Χοφενχάιμ, αυξήθηκε σε 5 ματς, μετά το μεταξύ τους 1-1 στο ματς με το οποίο έπεσε η«αυλαία» της 23ης αγωνιστικής της Bundesliga.
Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 23ης αγωνιστικής:
Ο Ρούμπεν Αμορίμ βγήκε εκτός εαυτού στη χθεσινή (4/1) συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα της Γιουνάιτεντ με τη Λιντς και ξέσπασε εναντίον της διοίκησης και φαίνεται πως ήταν ο βασικός λόγος που απολύθηκε