Πορτοφολάδες με POS: Νέος τρόπος απάτης με ανέπαφη χρήση της κάρτας
Νέο τρόπο να αποσπούν χρήματα έχουν βρει οι σπείρες των πορτοφολάδων, οι οποίοι έχουν εξελίσσει πρακτικά τις τεχνικές τους
Νέο τρόπο να αποσπούν χρήματα έχουν βρει οι σπείρες των πορτοφολάδων, οι οποίοι έχουν εξελίσσει τεχνολογικά τις τεχνικές τους.
Στο «μάτι» των ληστών φαίνεται πως έχει μπει το «πλαστικό χρήμα», αφαιρώντας μικροποσά χωρίς να βάλουν καν χέρι στην τσέπη των ανυποψίαστων θυμάτων τους.
Το μόνο που χρειάζονται είναι ασύρματες συσκευές POS, οι οποίες πρέπει να είναι σε απόσταση μικρότερη των τριών εκατοστών από το σημείο που βρίσκεται η κάρτα, κι έτσι να αποσπούν χρήματα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΟΡΕΝ.
Οι κάτοχοι των ανέπαφων χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών δε χρειάζεται να πληκτρολογήσουν κωδικό για ποσά έως 25 ευρώ.
Έτσι, όμως μπορεί να γίνουν «χρηματοδότες» επιτήδειων που χρησιμοποιούν ασύρματα POS, εάν εκείνοι τους προσεγγίσουν και έρθουν σε κοντινή απόσταση.
- Οι αριθμοί είναι (πολύ) σκληροί για την Λίβερπουλ, αλλά εξηγούν την κατάρρευση των «κόκκινων»
- Πορτογαλία: Η κυβέρνηση έδωσε άδεια στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν αεροπορική βάση «υπό όρους»
- Βουλή: Εγκρίθηκε η επιστολική ψήφος των αποδήμων με 201 «ναι»
- O πόλεμος στο Ιράν φέρνει νέο «πονοκέφαλο» για τα επιτόκια
- Παναθηναϊκός – ΟΦΗ: Ο Σαλσέδο μείωσε για τους Κρητικούς (vid)
- Η 11άδα του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι με την Κηφισιά (pic)

