Παπαχριστόπουλος : Μέχρι την Πέμπτη θα παραδώσω την έδρα μου
Θα περιμένω το αργότερο μέχρι την Πέμπτη, είτε βρει ο κ. Καμμένος λύση, είτε όχι με την κοινοβουλευτική ομάδα, εγώ θα παραδώσω την έδρα μου», είπε ο κ. Παπαχριστόπουλος.
«Το Σκοπιανό έπρεπε να έχει λυθεί εδώ και χρόνια, η κυβέρνηση υιοθέτησε επιθετική πολιτική κι όχι την επιλογή της αδράνειας, αυτό έπρεπε να κάνε αυτή η κυβέρνηση, έστω κι αν έχει ένα πρόσκαιρο πολιτικό κόστος», τόνισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, FOCUS 103,6 ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Θανάσης Παπαχριστόπουλος.
«Παλέψαμε για να υπάρχει ασφάλεια στα Βόρεια σύνορά μας», είπε ο κ. Παπαχριστόπουλος, ενώ ερωτηθείς γιατί δεν παρέδωσε την έδρα του, μετά την ψήφιση της συμφωνίας, όπως είχε δεσμευτεί, δήλωσε:
«Άκουσα την κραυγή αγωνίας του Πάνου Καμμένου στη Βουλή, ότι έχει μεθοδεύσει ο κ. Βούτσης το διαμελισμό του κόμματος των ΑΝΕΛ. Δεν σας κρύβω ότι ούτε εγώ ήξερα τον κανονισμό. Κι όταν είδα ότι ο Αριστείδης Φωκάς προσχώρησε στους ΑΝΕΛ χάρηκα, γιατί δεν ήθελα να είμαι εγώ η αιτία, ένα κόμμα με το οποίο πολιτεύτηκα, πήρα την έδρα μου κτλ, (να διαλυθεί).
» Κι ενώ είχα έτοιμη την παραίτησή μου, όταν άκουσα τον Πάνο Καμμένο, σκέφτηκα ότι δεν θέλω να είμαι εγώ, που θα διαλύσω την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Έδωσα μία υπόσχεση στον εαυτό μου, σε κανένα άλλον, να παρατείνω μέχρι να βρει κάποια λύση, υπάρχουν 2-3 βουλευτές, γιατί αν δεν είσαι βουλευτής, που να προέρχεσαι από το συγκεκριμένο κόμμα δεν ‘πιάνεται’ η πεντάδα. Για 4-5 μέρες, δεν χάθηκε ο κόσμος».
«Θα περιμένω το αργότερο μέχρι την Πέμπτη, είτε βρει ο κ. Καμμένος λύση, είτε όχι με την κοινοβουλευτική ομάδα, εγώ θα παραδώσω την έδρα μου», τόνισε ο κ. Παπαχριστόπουλος.
- Χωρίς ανακοινώσεις η σύσκεψη για την ευλογιά στο Μαξίμου – Μέτρα προσεχώς…
- Ισπανία: Τρένο συγκρούστηκε με γερανό
- Κακοκαιρία: Γυναίκα παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό της στη Βάρη – Έμεινε για τρεις ώρες σε ένα δέντρο
- Έκτακτη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των καταστροφών στο Δήμο Γλυφάδας
- Το ταξίδι του Ολυμπιακού στην Πόλη μέσα από το βίντεο της ΚΑΕ (vid)
- Ποιοι Beatles; Ο Ρόμπι Γουίλιαμς είναι έτοιμος να σπάσει το ρεκόρ των Σκαθαριών που κρατάει 25 χρόνια
- Πώς έγινε η τραγωδία στο Άστρος – Πατέρας ενός 9χρονου παιδιού ο λιμενικός που παρασύρθηκε από τα κύματα
- ΠΑΣΟΚ: «Βαριά εκτεθειμένη η κυβέρνηση μετά την απόφαση της Ευρωβουλής για τη Mercosur» λέει ο Τσουκαλάς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442