Κλειστά σχολεία τη Δευτέρα – Μπαράζ απεργιών των εκπαιδευτικών
Οι εκπαιδευτικοί ζητούν την απόσυρση των διατάξεων για το νέο σύστημα διορισμού τους στα δημόσια σχολεία
Kλειστά θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα, τα περισσότερα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ δάσκαλοι και καθηγητές θα πραγματοποιήσουν εκ νέου συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή.
Οι εκπαιδευτικοί ζητούν την απόσυρση των διατάξεων για το νέο σύστημα διορισμού τους στα δημόσια σχολεία, τη στιγμή που αύριο ολοκληρώνεται η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής και η τροπολογία αναμένεται να ψηφισθεί με κάποιες μικροβελτιώσεις όσον αφορά στη μοριοδότηση.
Τα συνδικαλιστικά σωματεία των εκπαιδευτικών έχουν προγραμματίσει εκ νέου, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή, για το ίδιο θέμα αλλά και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίθεση, που δέχτηκαν την Παρασκευή από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.
Η ανακοίνωση των ΟΛΜΕ και ΔΟΕ:
«Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε δυναμικά τον αγώνα!
Τα ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς σε δυναμική συνέχιση του αγώνα μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμών -προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών που κλέβει την προϋπηρεσία των συναδέλφων που επί σειρά ετών στηρίζουν με τις ζωές τους το δημόσιο σχολείο.
Κηρύσσουμε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 (24ωρη απεργία για τη Δ.Ο.Ε. και 3ωρη στάση εργασίας 11-2 μ.μ. με τη δυνατότητα επιπλέον κήρυξης 3ωρης από τις ΕΛΜΕ για την ΟΛΜΕ για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων).
Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή τη Δευτέρα 14/1/2019 και ώρα 15:00 με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου».
- Τα «αμείλικτα ερωτήματα» για την προεκλογική καμπάνια της ΝΔ – Στη Βουλή πάει η Γεροβασίλη την αποκάλυψη της Haaretz
- Αυτός είναι ο 49χρονος βαρυποινίτης που δολοφονήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού
- «Πάντα ήθελα να κάνω τις γυναίκες όμορφες» – O Βαλεντίνο για την επανάσταση του Valentino, μια προφορική ιστορία σαγήνης
- Καραμπόλα περισσότερων από 100 αυτοκινήτων στο Μίσιγκαν – Οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στα οχήματα
- Συρία: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη Σαντάντι, μετά την απόδραση μελών του Ισλαμικού Κράτους
- Μαρόκο: Βασιλική υποδοχή για τα «λιοντάρια του Άτλαντα»




