Ένταση στην πορεία των εκπαιδευτικών – Προσπάθησαν να μπουν στη Βουλή
Ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια της πορείας των εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας, όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στον προαύλιο χώρο της Βουλής των Ελλήνων
Ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια της πορείας των εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας, όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στον προαύλιο χώρο της Βουλής των Ελλήνων.
Οι αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες ήταν παρατεταγμένες προσπάθησαν να απώθησαν τους συγκεντρωμένους, κάνοντας χρήση γκλοπ και ασπίδων.

Η πορεία διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών αφορά το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τον τρόπο πρόσληψης των μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μάλιστα, αντίστοιχη πορεία πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη.

«Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα, είμαστε αντίθετοι σε αυτό το νομοσχέδιο, διότι δεν είναι ένα νέο σύστημα διορισμών, αλλά ένα νέο σύστημα απολύσεων, καθώς με τις αλλαγές που επιφέρει θα οδηγήσει στην απόλυση χιλιάδες συναδέλφους αναπληρωτές που ήδη εργάζονται στα σχολεία» κατήγγειλε πρόεδρος της Γ΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Γιάννης Λαθήρας.

«Αυτό το απαράδεκτο καθεστώς της πολύχρονης αδιοριστίας πρέπει να σταματήσει. Δεν έχουν γίνει διορισμοί τα τελευταία οκτώ χρόνια. Πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε διορισμούς με βάση τη συνολική προϋπηρεσία και την ημερομηνία λήψης του πτυχίου και όχι με αυτό το σύστημα που εισάγει την πιο σκληρή και τιμωρητική αξιολόγηση» έσπευσε να προσθέσει.

- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442