Στα ΜΑΤ επιρρίπτει την ευθύνη για τους τραυματισμούς στην πορεία η Γεροβασίλη
«Αυτού του είδους οι αντιδημοκρατικές πρακτικές όσων επιμένουν να μη λαμβάνουν το μήνυμα των καιρών και νοσταλγούν άλλες, σκοτεινές, εποχές, δεν είναι ανεκτές» δήλωσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Σε άνδρες των ΜΑΤ επέρριψε την ευθύνη για τον τραυματισμό του βουλευτή του ΚΚΕ και του στελέχους του ΠΑΜΕ η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, κάνοντας λόγο για «αντιδημοκρατικές πρακτικές όσων επιμένουν να μη λαμβάνουν το μήνυμα των καιρών και νοσταλγούν άλλες, σκοτεινές, εποχές».
Συγκεκριμένα δήλωσε: «Θεωρώ απαράδεκτες και πολιτικά επικίνδυνες τις σημερινές ενέργειες κάποιων ανδρών των ΜΑΤ οι οποίοι χτύπησαν στα τυφλά συγκεντρωμένους διαδηλωτές με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου -λάμψης, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο τραυματισμένοι ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και η Θοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ.
»Αυτού του είδους οι αντιδημοκρατικές πρακτικές όσων επιμένουν να μη λαμβάνουν το μήνυμα των καιρών και νοσταλγούν άλλες, σκοτεινές, εποχές, δεν είναι ανεκτές».
Το επεισόδιο στο κέντρο της Αθήνας
Ένταση επικράτησε στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια της πορείας των εκπαιδευτικών ενάντια στο νέο σύστημα διορισμών που προωθεί η κυβέρνηση.
Οι εκπαιδευτικοί κατά τη διάρκεια της πορείας τους βρέθηκαν στην Ηρώδου Αττικού κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου, φώναξαν συνθήματα ενάντια στο νέο σύστημα, χτύπησαν τις κλούβες των ΜΑΤ που υπήρχαν στο σημείο, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χημικών και χειρομβοβίδες κρότου λάμψης.
Από τα επεισόδια τραυματίστηκε στο κεφάλι από χειροβομβίδα κρότου λάμψης η Θοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ και στο χέρι ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής. Αμφότεροι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
- Αρβανίτης: Οι πειραγμένες εκλογές σημαίνει «αλλοίωση συνειδήσεων» – Είχαν δημιουργήσει το 2023 τέτοιον μηχανισμό
- Μετανάστες: Αριθμός ρεκόρ στην Ευρωπαϊκή Ένωση – Ποιες χώρες υποδέχονται τους περισσότερους
- Κρήτη: Χωρίς τέλος η αγωνία για την εξαφάνιση της 43χρονης – Τι λένε ο αδελφός και η μητέρα της
- Ένας «μαέστρος» για τον Ολυμπιακό – Ποιος είναι ο Μικέλε Μπαράνοβιτς (vids)
- Νατάσα Θεοδωρίδου: Τι απαντά για τον γάμο της στη Δράμα
- Ηγουμενίτσα: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από σύγκρουση οχημάτων στην εθνική οδό
- Super League: Συνέχεια στη μάχη της παραμονής με την 3η αγωνιστική των play out
- Μητσοτάκης: Αντιμέτωπος με σκάνδαλα και δημοσκοπική κατρακύλα ανακοινώνει μέτρα οικονομικής στήριξης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)



































![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-315x220.jpg)














Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442