
Ο Ρουβίκωνας ειρωνεύεται την ΕΛ.ΑΣ για τις συλλήψεις στην αμερικανική πρεσβεία
Σύμφωνα με ανάρτηση ηγετικού στελέχους της ομάδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «οι 14 σύντροφοι που συμμετείχαν στην παρέμβαση στην αμερικάνικη πρεσβεία έφυγαν χωρίς κανένα πρόβλημα»
Σε διάψευση ότι οι δύο συλληφθέντες για την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία, τα ξημερώματα της Δευτέρας, έχουν σχέση με τον Ρουβίκωνα προχώρησε η αναρχική συλλογικότητα.
Σύμφωνα με ανάρτηση ηγετικού στελέχους της ομάδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «οι 14 σύντροφοι που συμμετείχαν στην παρέμβαση στην αμερικάνικη πρεσβεία έφυγαν χωρίς κανένα πρόβλημα».
Μάλιστα, ο ίδιος ειρωνεύεται την ΕΛ.ΑΣ για τα μέτρα ασφαλείας, ενώ ειδική αναφορά κάνει σε όσους υποστήριζαν πως ο Ρουβίκωνας έχει «χτυπήσει» όλες τις πρεσβείες εκτός από αυτή των ΗΠΑ.
Σε ανάρτησή του στο Facebook έγραψε σχετικά:
«Καμία σχέση δεν έχουν οι δυο συλληφθέντες με την ομάδα μας. Οι 14 σύντροφοι που συμμετείχαν στην παρέμβαση στην αμερικάνικη πρεσβεία έφυγαν χωρίς κανένα πρόβλημα. Να χαίρεστε τον «Περσέα» σας.
ΥΓ. Αυτοί που έλεγαν οτι έχουμε πάει σε όλες τις πρεσβείες αλλά οχι στην πρεσβεία των ΗΠΑ τι έχουν να πούν τώρα;»
Το χρονικό της επίθεσης
Σύμφωνα με την αστυνομία, η επίθεση σημειώθηκε στις 03:30 της Δευτέρας.
Οι δράστες επέβαιναν σε μηχανάκια και πέταξαν τις μπογιές σε χώρο στάθμευσης δίπλα από το κτίριο της αμερικάνικης πρεσβείας, στη συμβολή των οδών Δορυλαίου και Μακεδονίας.
Στη συνέχεια, εξαφανίστηκαν.
Σε ανάρτησή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Ρουβίκωνας αναφέρει ότι «την Κυριακή 6/1/2019 και ώρα 03:30 το πρωί ομάδα συντρόφων επιχείρησε επιθετική παρέμβαση με μπουκάλια μπογιάς στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.
«Ακόμη και τα καλύτερα φρούρια του εχθρού μπορούν να πέσουν, φτάνει να μαζευτούμε όλοι και όλες και να αποφασίσουμε ότι δεν θέλουμε να υπάρχουν» σημειώνουν.
- Ποιοι είναι οι δράστες του φονικού στο τζαμί στο Σαν Ντιέγκο – Μήνυμα ειρήνης από τον ιμάμη
- Χάος στη Βολιβία με τον στρατό στους δρόμους – Ανυποχώρητοι οι διαδηλωτές μετά τους 4 νεκρούς του Σαββάτου
- Ο Μαμντάνι ενισχύει την παρουσία της αστυνομίας σε τζαμιά μετά την επίθεση – «Φριχτή κατάσταση» για τον Τραμπ
- Βολιβία: Επεισόδια σε αντικυβερνητική διαδήλωση στην πρωτεύουσα Λα Παζ
- Πυρκαγιά «εξαπλώνεται γρήγορα» σε προάστιο του Λος Άντζελες
- Στο «κόκκινο» η Αλικαρνασσός για τις «γκρίζες ζώνες» του Κτηματολογίου




