
Καθηγητής Συνολάκης: Και στη Σαντορίνη είναι πιθανή, σε χιλιάδες χρόνια, ηφαιστειακή έκρηξη σαν της Ινδονησίας
«Κάποια στιγμή και η νέα Καμμένη θα σηκωθεί προς τα πάνω, θα κάνει έκρηξη και οι κατολισθήσεις θα κάνουν τσουνάμι» είπε ο καθηγητής Φυσικών Καταστροφών Κώστας Συνολάκης
«Η ηφαιστειακή έκρηξη που έγινε στην Ινδονησία και προκάλεσε το τσουνάμι είναι αυτού του είδους που μπορεί να γίνει σε μερικές χιλιάδες χρόνια στη Σαντορίνη και να προξενήσει μια υποθαλάσσια κατολίσθηση» υποστηρίζει ο καθηγητής Φυσικών Καταστροφών Κώστας Συνολάκης.
«Κάποια στιγμή και η νέα Καμμένη θα σηκωθεί προς τα πάνω, θα κάνει έκρηξη και οι κατολισθήσεις θα κάνουν τσουνάμι» είπε ο κ. Συνολάκης μιλώντας στον ρ/σ Θέμα.
Ο καθηγητής θεωρεί αδικαιολόγητο το γεγονός ότι οι αρχές της χώρας δεν είχαν προετοιμαστεί για την εξέλιξη αυτή αφού το ηφαίστειο ήταν ενεργό εδώ και μήνες, ενώ κυκλοφορούσαν ακόμη και φωτογραφίες από τις εκρήξεις του. «Όλες οι παράκτιες περιοχές στα στενά έπρεπε να είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», τονίζει ο κ. Συνολάκης, σύμφωνα με τον οποίο όλα ξεκινούν επειδή οι άνθρωποι δεν σκέφτονται το χειρότερο δυνατό σενάριο. «Οι συνθήκες ήταν οι χειρότερες δυνατές. Ήταν βράδυ και κανείς δεν μπορούσε να δει τις διαφορές στη στάθμη της θάλασσας και έτσι να καταλάβει ότι έρχεται τσουνάμι».
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Σχέδιο για Αγιο Φως κανονικά το Πάσχα
- Λάρισα: 78χρονος απείλησε οδηγό λεωφορείου με οπλισμένο ψαροντούφεκο
- Γιορτή σήμερα 30 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]
- Περισσότερους από 1.200 νεκρούς θρηνεί ο Λίβανος – Το Ισραήλ κινείται για την κατοχή του νοτίου μέρους της χώρας
- Σφοδρές αντιδράσεις για την απαγόρευση πρόσβασης στον Πανάγιο Τάφο




