Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσουνάμι : Η συγκλονιστική στιγμή που το κύμα εισβάλλει σε συναυλία

Τσουνάμι : Η συγκλονιστική στιγμή που το κύμα εισβάλλει σε συναυλία

"Κάτω από το νερό μπορούσα μόνο να προσευχηθώ 'Βοήθησέ με Ιησού Χριστέ μου!", διηγείται ο Ζακ, ένα μέλος της ροκ μπάντας Seventeen, σε ανάρτηση του στο Instagram, περιγράφοντας τις στιγμές που πάλευε κάτω από το νερό

Συγκλονίζουν οι εικόνες που κατέγραψε θεατής της συναυλίας που βρισκόταν σε εξέλιξη σε παραλία της Ινδονησίας, την ώρα που το τσουνάμι άρχιζε να πλήττει τις ακτές της χώρας.

Περίπου 200 υπάλληλοι της κρατικής εταιρείας ηλεκτρικού ρεύματος Perusahaan Listrik Negara (PLN) και μέλη των οικογενειών τους είχαν συγκεντρωθεί στην παραλία Τανγιούνγκ Λεσούνγκ για το πάρτι που γινόταν για το τέλος της χρονιάς όταν το τσουνάμι έπληξε την περιοχή χθες το βράδυ.

Την ώρα που τα μέλη του συγκροτήματος βρίσκονται πάνω στην σκηνή, και οι θεατές χορεύουν από κάτω, το ορμητικό κύμα σαρώνει την σκηνή «καταπίνοντας» τα πάντα. Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου τα μέλη της μπάντας εξαφανίζονται, ενώ οι θεατές ουρλιάζουν αλλόφρονες και αρχίζουν να τρέχουν για να σωθούν.

«Κάτω από το νερό μπορούσα μόνο να προσευχηθώ ‘Βοήθησέ με Ιησού Χριστέ μου!», διηγείται ο Ζακ, ένα μέλος της ροκ μπάντας Seventeen, σε ανάρτηση του στο Instagram, για την ώρα που πάλευε κάτω από το νερό.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Minta doanya agar istri saya @dylan_sahara , trus mas @hermanseventeen @andi_seventeen sama @uje17_rukmanarustam cepet ktmu dalam keadaan selamat sehat walafiat. Minta ikhlas nya buat orang2 tersayang mas @baniseventeen dan mas @oki_wijaya

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Riefian Fajarsyah (@ifanseventeen) στις

«Τα τελευταία δευτερόλεπτα μου είχε σχεδόν τελειώσει η αναπνοή», πρόσθεσε, λέγοντας ότι κατάφερε να επιζήσει καθώς κατάφερε να πιαστεί από ένα κομμάτι της σκηνής που είχε καταρρεύσει.

Τουλάχιστον 222 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 800 τραυματίστηκαν, ενώ οι αρχές φοβούνται ότι θα αυξηθεί κι άλλο τις επόμενες ώρες ο απολογισμός των θυμάτων από την τραγωδία αυτή που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Ινδονησία.

Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται τέσσερα μέλη του συγκροτήματος των Seventeen, ο μπασίστας Άουαλ «Μπάνι» Πουρμπάνι, ο μάνατζερ Όκι Ουιτζάγια, ο κιθαρίστας Χέρμαν Σικουμπάνγκ και το μέλος της παραγωγής Ουτζάνγκ, σύμφωνα με τα μέλη που επέζησαν.

Αγνοείται η τύχη του ντράμερ.

«Χάσαμε τον Μπάνι και τον μάνατζερ Όκι», δηλώνει ο βασικός τραγουδιστής του συγκροτήματος Ρίφιαν «Ίφαν» Φαγιάρσιαχ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του προς τους θαυμαστές τους το οποίο ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Instagram.

Παράλληλα εκπρόσωπος της PLN δήλωσε σε συνέντευξη ότι 29 εργαζόμενοι και συγγενείς τους πέθαναν και 13 αγνοούνται.

Οι επιζώντες έλαβαν τις πρώτες βοήθειες σε κλινικές, αλλά δεν μπορούν να επιστρέψουν στην Τζακάρτα γιατί είναι αποκλεισμένες οι οδικές αρτηρίες, δήλωσε μάνατζερ του συγκροτήματος, προσθέτοντας ότι συγκλονίστηκαν «διότι πολλοί από τους παρευρισκόμενους είχαν πάρει μαζί τις οικογένειές τους (…) Λέγανε ιστορίες και διασκέδαζαν στην παραλία και δεν το περιμέναμε αυτό».

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024