Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αρχιερέας των fake news ο Αλέξης Τσίπρας και από το βήμα της Βουλής

Αρχιερέας των fake news ο Αλέξης Τσίπρας και από το βήμα της Βουλής

Τον κατήγγειλε ο Κ. Μητσοτάκης για δήθεν δηλώσεις του ενώ ο πρωθυπουργός παρουσίασε και δημοσιεύματα πριν από το 2017 όταν Νέα και Βήμα είχαν εκδότη τον Στ. Ψυχάρη

Στη γραμμή Καμμένου, Νίκου Παππά αλλά και Μεγάρου Μαξίμου, που επιτίθενται συνεχώς κατά των μέσων ενημέρωσης που δεν παίρνουν γραμμή από την κυβέρνηση, κινήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στοχοποιώντας για ακόμη μια φορά τα «Νέα» και το «Βήμα», έδειξε ότι βρίσκεται εκτός ελέγχου και σε απόλυτο εκνευρισμό, ειδικά μετά τις αποκαλύψεις για τον Μανώλη Πετσίτη, από τα «Νέα» που έμειναν αναπάντητες.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για fake news, αλλά ο ίδιος έγινε… πρωταθλητής των ψεύτικων ειδήσεων και της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, από το βήμα της Βουλής.

«Τα fake news έχουν κατακλύσει την πολιτική ζωή» τόνισε ο πρωθυπουργός κατηγορώντας ως βασικό υπεύθυνο για αυτό το «πρωτοφανές κι επιβλαβές για την Δημοκρατία» φαινόμενο τα φιλικά προς την αντιπολίτευση ΜΜΕ. «Αφού σκάνδαλα δεν βρίσκετε, προσπαθείτε να τα επινοήσετε» σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας και άρχισε να αραδιάζει πρωτοσέλιδα των Νέων και του Βήματος και μιλούσε για ειδήσεις που κατά τον ίδιον είναι ψεύτικες για να χτυπήσουν την κυβέρνηση και να στηρίξουν τη Νέα Δημοκρατία.

Βεβαίως, ο Τσίπρας, θέλοντας να χτυπήσει τον εκδότη των εφημερίδων, Β. Μαρινάκη, δεν δίστασε να παρουσιάσει και θέματα που είχαν δημοσιευτεί επί εποχής Σταύρου Ψυχάρη. Προτού δηλαδή ο ΔΟΛ χρεοκοπήσει και το καλοκαίρι του 2017 αλλάξει χέρια.

Για παράδειγμα ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε εκπομπή από το Βήμα FM που όμως δε λειτουργεί εδώ κι 1,5 χρόνο. Αναφέρθηκε επίσης σε δημοσίευμα της 17ης Νοεμβρίου του 2015 όταν οι εφημερίδες είχαν άλλον εκδότη, όπως και στην υπόθεση με το ταχύπλοο και το δυστύχημα στην Αίγινα που όμως έγινε το 2016. Αλλά και στο ρεπορτάζ για το 12% του Γ. Κατρούγκαλου που και αυτό έγινε το 2016.

Τσουβαλιάζοντας ρεπορτάζ και δημοσιεύματα ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να παρουσιάσει την εικόνα του θύματος των fake news, αλλά έγινε ο ίδιος θύτης.

Αρχιερέας

Και ορθώς του απάντησε ο Κ. Μητσοτάκης ότι είναι «αρχιερέας των fake news».

Ακόμη πιο σοβαρή είναι η καταγγελία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε δημοσίευμα περί δηλώσεων του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για κίνδυνο οργάνωσης αυτονομιστικών κινημάτων στη Β. Ελλάδα μετά τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για άθλιο μηχανισμό παραγωγής fake news από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, καταθέτοντας στα πρακτικά το δημοσίευμα στο οποίο είχε αναφερθεί ο πρωθυπουργός. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν είναι συνέντευξη του στο Politico αυτή που επικαλέστηκε ο κ. Τσίπρας, αλλά δημοσίευμα από το μπλογκ thefact.gr, το οποίο αναφέρει μία φράση στα αγγλικά και μετά σημειώνει ότι τη δήλωση αυτή φέρεται να έκανε ο κ.Μητσοτάκης.

«Δεν ντρέπεστε να παράγετε τέτοια ψέματα; Είστε ο αρχιερέας των fake news κ.Τσίπρα. Ξέρω πολύ καλά τι έχω πει και τι δεν έχω πει», δήλωσε εξοργισμένος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι επικαλείται πληρωμένα δημοσιεύματα φιλικών προς το ΣΥΡΙΖΑ ιστοσελίδων μέσα στη Βουλή.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε απαντήσεις για τη ΔΕΠΑ και είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο οποίος νωρίτερα τον είχε κατηγορήσει για fake news σκανδάλων της κυβέρνησης από συγκεκριμένα ΜΜΕ: «Να απαντήσετε για τη ΔΕΠΑ, αντί να μου διαβάζετε πρωτοσέλιδα με τα οποία εμείς δεν έχουμε σχέση. Αν έχετε διαφωνίες με συγκεκριμένους επιχειρηματίες, καταλαβαίνω ότι με τους συγκεκριμένους επιχειρηματίες κάποια στιγμή καλή σχέση είχατε».

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024