Βουλιαγμένη: Με Βάσιτς οι βάσεις πρόκρισης στο Champions League
Η Βουλιαγμένη νίκησε 10-8 τη ρωσική Σίντεζ Καζάν στην πρεμιέρα του 1ου ομίλου του β' προκριματικού γύρου του Champions League
Βάσεις πρόκρισης με… (Αντρίγια) Βάσιτς. Με τον νεοαποκτηθέντα Κροάτη να επωμίζεται το επιθετικό βάρος (πέτυχε τέσσερα γκολ) η ομάδα υδατοσφαίρισης της Βουλιαγμένης πραγματοποίησε αποφασιστικό βήμα για να σπάσει την κατάρα του Β΄ προκριματικού γύρου του Champions League.
Επικράτησε 10-8 της ρωσικής Σίντεζ Καζάν στο Χέρτσεγκ Νόβι του Μαυροβουνίου, στην πρεμιέρα του 1ου ομίλου και πλέον απέκτησε το πάνω χέρι για μία από τις δύο προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στην επόμενη φάση.
Μπορεί μάλιστα να «κλειδώσει» την πρόκριση αύριο (29/9, 20:00), με νίκη επί της γηπεδούχου Γιάντραν.
Αν δεν τα καταφέρει, θα χρειαστεί νίκη την Κυριακή (30/9, 12:00) επί της πιο αδύναμης ομάδας του ομίλου, της ρουμανικής Σπορτούλ Κορόνα, και παράλληλα να μην υπάρξει κάποιο… περίεργο αποτέλεσμα στο ματς της Γιάντραν με τη Σίντεζ Καζάν.
Είναι άλλωστε νωπές οι μνήμες του 2016, όταν ο ΝΟΒ νίκησε το Ανόβερο, αλλά αποκλείστηκε, επειδή οι Γερμανοί νίκησαν τη Γιάντραν και η ελληνική ομάδα είχε χειρότερο συντελεστή τερμάτων στην τριπλή ισοβαθμία.
Υπενθυμίζεται ότι η πρόκριση στον Γ΄ προκριματικό γύρο εξασφαλίζει την ευρωπαϊκή συνέχεια για τη Βουλιαγμένη, αφού οι νικητές της φάσης αυτής μπαίνουν στους ομίλους του Champions League, ενώ οι ηττημένοι συνεχίζουν στα προημιτελικά του Euro Cup.
Τα οκτάλεπτα: 1-2, 3-3, 1-2, 3-3
ΣΙΝΤΕΖ ΚΑΖΑΝ: Βασίλιεφ 2, Ζακίροφ, Μπουγκάιτσουκ, Νεζίνσκι, Ζινούροφ, Ριζόφ-Αλενίτσεφ, Μαγκομάεφ
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ: Μπάσιτς 4, Γκιουβέτσης 2, Γούβης 2, Σολανάκης 2
- Κούβα: «Θέλει» να κλείσει συμφωνία με τις ΗΠΑ και αυτό θα γίνει «πολύ σύντομα», λέει ο Τραμπ
- Μέση Ανατολή: Κατάπαυση του πυρός ζητά ο πάπας Λέων – «Ας ξαναρχίσει ο διάλογος»
- Πετρέλαιο: Οι τιμές παραμένουν υψηλές, αλλά δεν παρουσιάζουν τις απότομες ανόδους των τελευταίων ημερών
- Καζακστάν: Εγκρίθηκε σε δημοψήφισμα το νέο, αμφιλεγόμενο Σύνταγμα της χώρας
- Ο Τραμπ ζητά βοήθεια από την Κίνα και πιέζει το ΝΑΤΟ να συμμετάσχει στο άνοιγμα του Ορμούζ
- Η κυβέρνηση του Ιράν ανακοίνωσε αύξηση 60% στον κατώτατο μισθό

