Έναν πολύπειρο -και γνώριμο στο ελληνικό κοινό- γκαρντ απέκτησε το Ρέθυμνο. Οι Κρητικοί ανακοίνωσαν τη μεταγραφή του Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ ο οποίος αντικαθιστά στο ρόστερ τους τον Εντ Ντανιέλ.
Ο 34χρονος παίκτης έχει ύψος 1,89 μέτρα, είναι κάτοχος ουκρανικού διαβατηρίου και έχει θητεύσει κατά το παρελθόν σε Ολυμπιάδα Πατρών (2006-07), Απόλλωνα Πατρών (2017), ενώ κατά την περσινή αγωνιστική περίοδο ενίσχυσε στα τελευταία οκτώ παιχνίδια της κανονικής περιόδου τον ΓΣΛ Φάρο (πλέον ονομάζεται Ήφαιστος Λήμνου).
Η ανακοίνωση του Ρεθύμνου:
«Η ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον καλαθοσφαιριστή Steve Burtt Jr. για έναν χρόνο. Ο πολύπειρος γκαρντ (34 ετών, ύψους 1.85μ.) θα ενισχύσει την ομάδα μας από τις θέσεις «1» και «2», αντικαθιστώντας τον Ed Daniel στο ρόστερ της ομάδας μας, τον οποίο ευχαριστούμε για τη συνεργασία και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα του».
ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ STEVE BURTT Jr.
Ο Steve Burtt Jr. Γεννήθηκε στις 7 Μαρτίου 1984 στη Νέα Υόρκη, έχει ύψος 1.85μ. και αγωνίζεται ως γκαρντ.
Όπως και ο πατέρας του έτσι και ο ίδιος αποφοίτησε από το κολέγιο του Iona (2002-2006), όπου σε 120 συμμετοχές είχε 17 πόντους (43.6%διπ., 40%τριπ., 83.1%β.), 3.16 ριμπάουντ και 2.17 ασίστ κατά μέσο όρο. Μάλιστα, ολοκλήρωσε τη θητεία του στο NCAA ως ένας εκ των κορυφαίων σκόρερ στην ιστορία του Iona, αφού συνολικά πέτυχε 2034 πόντους. Από το 2012 βρίσκεται και στο Hall of Fame του κολεγίου του.
Το 2006 φόρεσε τη φανέλα των Northeast Pennsylvania Breakers και εν συνεχεία πέρασε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, για λογαριασμό της Ολυμπιάδας Πάτρας στην πρώτη του συμμετοχή στην ελληνική Basket League. Το 2007 μετακόμισε σε Μπενφίκα και Ignis Novara, ενώ επί μία διετία φόρεσε τη φανέλα της ισραηλινής Ironi Ashkelon, όπου αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος (2008).
Έπειτα, έπαιξε σε ViveMenorca, Απόλλωνα Λεμεσού (2009), Ferro – ZNTU, ενώ τη διετία 2010-2012 εγκαταστάθηκε στην ουκρανική Ντνίπρο, κατακτώντας δύο Κύπελλα (’10, ‘11). Στη συνέχεια αγωνίστηκε στην τουρκική Τόφας (2012-2013), πριν εγκατασταθεί στη Ρωσία για την Άτβοντορ και τη Σπαρτάκ Αγ. Πετρούπολης. Το 2014 μετακόμισε στην πολωνική Ζιελόνα Γκόρα, ενώ την ίδια χρονιά φόρεσε τη φανέλα της ισπανικής Φουανλεμπράδα.
Το 2015 έπαιξε στο Πουέρτο Ρίκο (Atleticos de San German) και στη συνέχεια μετεγγράφηκε στο Λίβανο και στην Byblos Club πανηγυρίζοντας την κατάκτηση ενός Κυπέλλου και ενός Σούπερ Καπ (2016).
Το 2017 επέστρεψε στα «σαλόνια» της Basket League (μετά από ένα σύντομο πέρασμα από την Κίνα) και στον Απόλλωνα Πάτρας, όπου σε 10 αγώνες μέτρησε 19.1 πόντους (48%διπ., 34.62%τριπ., 84%β.), 2.7 ριμπάουντ και 3.1 ασίστ σε 31.24 λεπτά συμμετοχής μ.ο. Έπειτα πέρασε από Λίβανο, Πουέρτο Ρίκο και Ιράν πριν υπογράψει με τον ΓΣΛ Φάρο στην 3η του συμμετοχή στην Basket League, βοηθώντας τον τα μέγιστα για την παραμονή του. Σε 8 αναμετρήσεις είχε 19.25 πόντους (60.34%διπ., 34%τριπ., 88.64%β.), 2.5 ριμπάουντ και 2.38 ασίστ σε 26.43 λ.σ. κατά μέσο όρο.
Μετά την άνετη νίκη του Ολυμπιακού επί του Περιστερίου Betsson, ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στο τι θα προσφέρει ο Κόρι Τζόσεφ στους «ερυθρόλευκους».
Η ΑΕΚ είχε έξι διψήφιους σκόρερ με τον Γκρέι που είχε 15 και τους Μπάρτλεϊ - Μπράουν που είχαν από 15 να είναι οι τρεις πρώτοι κι έτσι νίκησε σχετικά εύκολα τον Κολοσσό Ρόδου στην έδρα της.
Με τον Άλεκ Πίτερς να πραγματοποιεί εντυπωσιακή εμφάνιση σκοράροντας 29 πόντους και τον Κόρι Τζόσεφ να κάνει ντεμπούτο στο πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε του Περιστερίου με 94-71.
Με νίκη από το Περιστέρι, με δυο γκολ του Ταξιάρχη Φούντα, πέρασε ο ΟΦΗ που ανέβηκε στην 8η θέση της βαθμολογίας. Αντίθετα, η βαθμολογική θηλειά σφίγγει πάλι τον Ατρόμητο.