Δένδιας: Η κυβέρνηση παραμένει εγκλωβισμένη σε μια παρατεταμένη κρίση
η κυβέρνηση παραμένει εγκλωβισμένη σε μια παρατεταμένη η κρίση
Οι κινήσεις του πρωθυπουργού με τον πρόσφατο ανασχηματισμό, «αυξάνουν την αναγκαιότητα» για τη ΝΔ «να εκφράσει πειστικά και με συνέπεια τον χώρο του Κέντρου», τονίζει ο Νίκος Δένδιας.
Όπως εξηγεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Β’ Αθήνας της ΝΔ, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», «στον χώρο αυτό άλλωστε θα κριθεί η έκβαση των επόμενων εκλογών και ή έκταση της εκλογικής νίκης του κόμματός μας».
Για τον ανασχηματισμό, σημειώνει ότι αυτός αποδεικνύει ότι «ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε αδιέξοδο, ακόμα και σε επίπεδο τακτικής», καθώς και ότι «η κυβέρνηση παραμένει εγκλωβισμένη σε μια παρατεταμένη κρίση».
Δηλώνει ότι τυπικά η Ελλάδα βρίσκεται όντως εκτός μνημονίου, αλλά ουσιαστικά «μια σειρά συνεχιζόμενων δεσμεύσεων και προγραμματισμένων περικοπών δεν αφήνουν χώρο για αυταπάτες». Εκτιμά μάλιστα ότι «θα χρειαστεί πολλή δουλειά ακόμα ώστε να βγει πραγματικά η Ελλάδα από τα μνημονιακά μέτρα».
Κληθείς να σχολιάσει τις επιθέσεις που δέχεται η κυβέρνηση από τους Α. Γεωργιάδη και Μ. Βορίδη με αντικομμουνιστική ορολογία, ο κ. Δένδιας τονίζει την ανάγκη «να διαφυλάξουμε την πολιτική ζωή της χώρας από την κυριαρχία ενός τοξικού πολιτικού λόγου και μιας χωρίς όρια κομματικής αντιπαράθεσης, την οποία η χώρα πλήρωσε ακριβά… ».
Ενόψει της ΔΕΘ, δηλώνει ότι οι πολίτες «δεν θέλουν μια επανάληψη του παρελθόντος, με τεχνητή όξυνση του πολιτικού κλίματος και ανέξοδες υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα στην πράξη», ενώ προσθέτει ότι ζητά «συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς η χώρα θα επιτύχει τη βιώσιμη ανάπτυξη, με ποια εργαλεία και με ποιο χρονοδιάγραμμα».
Εκφράζει, τέλος, την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο εκτροπών στη ΔΕΘ και καλεί τις αρχές να λάβουν μέτρα για την αποτροπή τους και τους φορείς «να απομονώσουν όσους απεργάζονται τέτοιου είδους σχέδια».
- Αλλαγές στην ετήσια άδεια των εργαζομένων – Δείτε αναλυτικά
- Στη Σόφια για να «κλειδώσει» την πρωτιά ο Ολυμπιακός – «Τελικός» στη Roig Arena για τον Παναθηναϊκό με τη Βαλένθια
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης θυμήθηκε τα παιδιά και τα social media για να ξεχάσουμε τα σκάνδαλα της ΝΔ
- Πάσχα: Από τη Σαρακοστή στη Λαμπρή – Έθιμα και συμβολισμοί της ελληνικής παράδοσης
- Έλειπε ο Γουεμπανιάμα, «χόρευε» ο Φοξ για τους Σπερς (vids)
- Καταστήματα: Μέχρι ποια ώρα είναι ανοιχτά σήμερα Μ. Πέμπτη – Πώς θα λειτουργήσουν μέχρι το Πάσχα
- ΑΕΚ: Οι δύο αλλαγές που ετοιμάζει ο Νίκολιτς στο πρώτο παιχνίδι με τη Ράγιο Βαγιεκάνο (pics)
- Γιατί βάφουμε κόκκινα αυγά το Πάσχα – Τι συμβολίζει το έθιμο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442