Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής (12/8) το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου στο Βερολίνο με την ελληνική αποστολή να αποκτά ακόμη ένα μετάλλιο και να φτάνει στο σύνολο τα 6 (3 χρυσά, 2 αργυρά, 1 χάλκινο), ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.
Η «βασίλισσα των αιθέρων» τα τελευταία χρόνια Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε ακόμα ένα χρυσό στο επί κοντώ περνώντας τα 4,85 μ.
Ο πρωτοεμφανιζόμενος Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε την κορυφή στο μήκος «πετώντας» στα 8,25μ.
Με άλμα στα 14.60 μ. η Βούλα Παπαχρήστου θριάμβευσε στο τριπλούν και με άλμα στα 14.60 μ. κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.
Η Νικόλ Κυριακοπούλου έκανε το 1-2 με τη Στεφανίδου στο επί κοντώ κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο με άλμα στα 4.80 μ.
Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε και η Μαρία Μπελιμπασκάκη στα 400 μ. κάνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ με 50.45.
Trotz eines verzweifelten Sprungs ins Ziel hat die Griechin Maria Belibasaki Gold über 400 m verpasst. Die Polin Justyna Swiety-Ersetic war in europäischer Jahresbestzeit einen Tick schneller. pic.twitter.com/vs7ytY7SX6
Το «γλυκό» φινάλε για την Ελλάδα έγραψε ο 36 χρονος Δημήτρης Τσιάμης με άλμα στα 16,78 μ. κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο του τριπλούν στην «εκπνοή» των αγώνων.
Την ελληνική αποστολή εκπροσώπησαν συνολικά 37 αθλητές και αθλήτριες, με 12 από αυτούς να φτάνουν στον τελικό των αγωνισμάτων τους. Ακόμα 14 αθλητές κατάφεραν να πετύχουν ατομικό ή φετινό ρεκόρ, σε μια προσπάθεια για να διακριθούν.
Με τα 6 μετάλλια που κατέκτησαν οι Έλληνες αθλητές η Ελλάδα κατετάγη πέμπτη μαζί με το Βέλγιο στον πίνακα των μεταλλίων, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του 2002 (4 χρυσά, 2 χάλκινα και 5η θέση).
Την πρώτη θέση κατέλαβε το Ηνωμένο Βασίλειο με 18 μετάλλια και 7 χρυσά, τη δεύτερη θέση η Πολωνία με 12 μετάλλια και 7 χρυσά, ενώ την τριάδα έκλεισε η διοργανώτρια Γερμανία με 19 μετάλλια 6 χρυσά εκ των οποίων χρυσά.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Η Euroleague έχει μπει στον δεύτερο γύρο, ο Ολυμπιακός έχει ανεβάσει στροφές, την ώρα που ο Παναθηναϊκός ψάχνεται και δυσκολεύεται – Η μεγάλη ανατροπή στις προσομοιώσεις για την κατάταξη.
Ο Μανόλο Χιμένεθ είχε κουβέντα με τους Διούδη, Μόντσου, Φαμπιάνο και Αθανασιάδη για τα αίτια της πολύ κακής πορείας του Άρη, που οφείλει να βγάλει αντίδραση στη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε 3-1 σετ του Σιντάρο Μοτσιζούκι και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Australian Open – Επόμενος αντίπαλος για τον Έλληνα τενίστα θα είναι ο Τόμας Μάτσαχ