Ο οίκος Burberry αλλάζει λογότυπο
Η διάσημη αγγλική μάρκα ξανασυστήνεται
Ο Βρετανός γραφίστας και σχεδιαστής Peter Saville, γνωστός για τις εικαστικές του δημιουργίες, έχει δημιουργήσει ένα νέο γραφικό αναγνωριστικό για το εμπορικό σήμα Burberry.

Σε συνεργασία με τον επικεφαλή δημιουργό της βρετανικής μόδας και σχεδιαστή του οίκου, Riccardo Tisci, ο Saville σχεδίασε ένα νέο λογότυπο και ένα μονόγραμμα που γράφει τα γράμματα «TB» – μετά τον ιδρυτή της μάρκας Thomas Burberry.
«Το νέο λογότυπο είναι μια πλήρης αλλαγή βημάτων του οίκου, μια ταυτότητα που μπαίνει στην κληρονομιά της εταιρείας κατά τρόπο που υποδηλώνει τις πολιτιστικές συντεταγμένες του εικοστού πρώτου αιώνα για το τι θα μπορούσε να είναι η Burberry», ανέφερε ο σχεδιαστής.

Θα αντικαταστήσει το λογότυπο της εταιρίας Burberry «Equestrian Knight», το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί από την εταιρεία ειδών ένδυσης από το 1901. «Ιστορικά, το λογότυπο της Burberry ήταν κατάλληλο για την φύση του παλτού,» πρόσθεσε ο Saville.
«Η Burberry χρειάστηκε μια ταυτότητα που να είναι ρευστή και να μπορεί να περάσει σε όλες τις κατηγορίες που απαιτούνται για μια μεγάλη μάρκα ειδών ένδυσης και αξεσουάρ – κάτι για να ξεπεράσει την προέλευση της εταιρείας χωρίς να την αρνηθεί».

Το νέο μονόγραμμα θα εμφανιστεί τόσο μεμονωμένα όσο και ως επαναλαμβανόμενο μοτίβο. Η Burberry ανακοίνωσε τα νέα μέσω της σελίδας του Instagram και θα εμφανιστεί σε λίγο επίσημα στα κανάλια της και στις διαφημιστικές της καμπάνιες.
«Ο Peter είναι μία από τις μεγαλύτερες σχεδιαστικές ιδιοφυΐες της γενιάς μας και είμαι πολύ χαρούμενος που συνεργαζόμαστε μαζί για να ξανασχεδιάσουμε τη νέα οπτική γλώσσα του οίκου», δήλωσε ο Tisci.
- Σαμσουνσπόρ: «Όχι» στους οπαδούς της που ζήτησαν να παίξει κόντρα στην ΑΕΚ με εμφάνιση που θυμίζει τον Κεμάλ
- Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]
- Nikon Comedy Wildlife Awards 2025: Γορίλας μπαλαρίνος στην κορυφή – Από αλεπούδες break-dancers σε ερωδιό σέρφερ, όλοι οι νικητές
- Phishing: Πώς εξελίχθηκαν οι επιθέσεις το 2025
- Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός 10-12: Πήραν το ντέρμπι κι έκαναν το «12Χ12» οι ερυθρόλευκες
- Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]
- Αγρότες: Ο χάρτης των μπλόκων πανελλαδικά – «Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, γιατί τα έχουμε ήδη χάσει όλα» –
- Ζάκυνθος: Στο ΔΙΚΕΠΑΖ το πίτμπουλ που δάγκωσε και σκότωσε το δίχρονο αγοράκι – Υπό συνεχή παρακολούθηση από ειδικούς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)









![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-118x85.jpg)



![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-315x220.jpg)




![Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotis-1-315x220.jpg)







































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442