Έγγραφα – ντοκουμέντο για τις πυρκαγιές «καίνε» την Περιφέρεια Αττικής
Αποκάλυψη που δείχνει το «χαλαρό κλίμα» που επικρατούσε την ώρα του πύρινου ολέθρου. Μεταφέρθηκε ο χρόνος έναρξης της συνεδρίασης κατά μισή ώρα, για άγνωστο λόγο
«Χαλαρό» ραντεβού… αναψυχής με μοιραίες καθυστερήσεις και συνεχείς αλλαγές του χρόνου συνάντησης θύμιζε η καθοριστική συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας στο Μάτι.
Σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσιάζει «Το Βήμα», στις 7:56 μ.μ. στάλθηκε ένα πρώτο e-mail σε αρμόδιους φορείς για να δώσουν παρόν στην σύσκεψη που οριζόταν για τις 8 η ώρα. Κι όλα αυτά, ενώ από τις 18:20 -σύμφωνα με την εικόνα της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής- οι φλόγες είχαν εισβάλλει στην περιοχή Μάτι και λίγα λεπτά αργότερα είχαν κατακάψει τα πάντα και είχαν προκαλέσει εκατόμβη θυμάτων. Όμως κι αυτό το e-mail με την μορφή του επείγοντος που στάλθηκε περίπου 1,5 ώρα μετά την καταστροφή, όταν όλα είχαν κριθεί, δεν «εφαρμόσθηκε».
Σύμφωνα με άλλο έγγραφο που στάλθηκε με την υπογραφή της Περιφερειάρχου Αττικής, κυρίας Ρένας Δούρου, ορίστηκε πιο… χαλαρός χρόνος συνάντησης (χωρίς ένδειξη επείγοντος) στις 8:30 μ.μ. Για μια συνεδρίαση όπου τέθηκαν ζητήματα εκκένωσης, αντιμετώπισης της φωτιάς κλπ. ενώ ήδη τα πάντα είχαν καεί, η καταστροφή είχε συντελεσθεί και είχε αρχίσει η μακάβρια καταμέτρηση των θυμάτων!
- Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Οι «πράσινοι» επιστρέφουν με τέσσερα τρίποντα του Μήτογλου! (vid)
- Δημοσκόπηση: Το 69,1% θέλει αλλαγή κυβέρνησης, η ΕΛΑΣ του Τσίπρα αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική κυβερνητική πρόταση
- Γιοβάνοβιτς και Μασούρας συγκίνησαν για τις απώλειες Οικονόμου, Άντζα και Μαστροκώστα (vid)
- Ρόδος: Θανατηφόρο τροχαίο στην περιοχή της Κρητηνίας – Αυτοκίνητο έπεσε στον γκρεμό
- Καμπανάκι Κομισιόν για την απασχόληση: Κινδυνεύουν 1,3 εκατομμύρια θέσεις εργασίας
- Πρώτος στο μίτινγκ «Paavo Nurmi» ο Εμμανουήλ Καραλής – Filothei Women Gala: Ανεβαίνει η Στεφανίδη



