Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πλήρωσε την κακή άμυνα ο Παναθηναϊκός, 3-1 από τη Ντεν Χάαγκ

Πλήρωσε την κακή άμυνα ο Παναθηναϊκός, 3-1 από τη Ντεν Χάαγκ

Ο ΠΑΟ προηγήθηκε και με την Ντεν Χάαγκ, αλλά και πάλι δέχθηκε εύκολα γκολ με τραγική αμυντική αντίδραση πολλών παικτών. Το γκολ ο Χατζηθεοδωρίδης, ανησυχία για Κολοβέτσιο, Μουνιέ, οι οποίοι τραυματίστηκαν

Ο Γιώργος Δώνης προτίμησε εκ νέου το 3-4-2-1, παρατάσσοντας στην ενδεκάδα τον Διούδη κάτω από τα γκολπόστ, τον Κολοβέτσιο ως κεντρικό αμυντικό στην τριάδα, με τον Μαυρομμάτη στ’ αριστερά του και τον Γιόχανσον από την άλλη πλευρά.

Ως μπακ-χαφ άρχισαν οι Χατζηθεοδωρίδης (αριστερά) και Κουλιμπαλί (δεξιά), οι Κάτσε – Στάικος στον άξονα και οι Μπουζούκη – Χατζηγιοβάνη στα «φτερά», με τον Ρεγκάκο στην κορυφή.

Η συνοχή στις γραμμές και η πρόθεση για πίεση ψηλά έδωσαν τη δυνατότητα στο τριφύλλι να απειλήσει και να σκοράρει μάλιστα στην πρώτη φάση του ματς. Στο 3ο λεπτό, ο Ρεγκάκος από τα δεξιά έκανε το γύρισμα, με τον Χατζηθεοδωρίδη να μη λαθεύει με το δεξί του τελείωμα (0-1, 3’).

Μέχρι τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός είχε την ψυχολογία και τον τρόπο να βάλει «δύσκολα» στους Ολλανδούς, διατηρώντας την τακτική συνοχή στις γραμμές του και πιέζοντας κάθε μπάλα. Όμως, η ροή των πραγμάτων άλλαξε μέσα σε επτά λεπτά.

Μέσω των πλαγιοκοπήσεων από τη δεξιά πλευρά, η Ντεν Χάαγκ βρήκε δύο φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Μπέκερ να δίνει ασίστ με γύρισμα προς τον Γκούσενς (23’) και τον Χούι (30’), απαντώντας και «σβήνοντας» το «πράσινο» προβάδισμα.

Στο 41ο λεπτό, ο Γιώργος Δώνης –βλέποντας τον Κολοβέτσιο να ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις- πέρασε στη θέση του τον νεαρό Θεοχάρη, ενώ οι υπόλοιπες αλλαγές έγιναν μαζεμένες στην ανάπαυλα.

Ο Παναθηναϊκός του δευτέρου ημιχρόνου είχε στη σύνθεσή του τους: Κότσαρη, Θεοχάρη, Οικονόμου, Οικονομόπουλο, Ινσούα, Γιόχανσον, Τζανδάρη – Δώνη, Μπουζούκη, Μουνιέ και Σέχου.

Έπειτα από το πρώτο «μουδιασμένο» πεντάλεπτο, το τριφύλλι ανέβασε στροφές, ανησυχώντας την άμυνα της Ντεν Χάαγκ σε δύο περιπτώσεις, ωστόσο οι Θεοχάρης (53’) και Σέχου (58’) δεν έπιασαν –από πλεονεκτική θέση- τις κεφαλιές όπως θα ήθελαν, ενώ στο 61’ η προσπάθεια του Τζανδάρη πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να δώσει συνέχεια στην ανάπτυξη και τον τρόπο παιχνιδιού που ακολουθήθηκε στο πρώτο μέρος, όμως σε αντίθεση με τα πρώτα 25 λεπτά του ματς, δεν φάνηκαν τα ίδια αποτελέσματα, κυρίως όσον αφορά την τακτική συνοχή και δευτερευόντως στην κυκλοφορία της μπάλας και την τελική πάσα.

Στο 70ο λεπτό, ο Δώνης απέσυρε τους δύο παίκτες που είχαν παραμείνει από το πρώτο ημίχρονο, με τον –θετικό- Μπουζούκη και τον Γιόχανσον να δίνουν τη θέση τους στους Εμμανουηλίδη και Αποστολάκη.

Η είσοδος του Εμμανουηλίδη, σε συνδυασμό με την παρουσία του Μουνιέ (που δέχθηκε γερή κλωτσιά από αντίπαλο στο 75’ και στη συνέχεια αποχώρησε τραυματίας, αφήνοντας την ομάδα με παίκτη λιγότερο), οδήγησαν στην πρόσκαιρη άνοδο του τριφυλλιού, καταγράφοντας δύο φάσεις στο 71’ (Εμμανουηλίδης) και στο 77’ (Οικονόμου απευθείας φάουλ).

Με παίκτη λιγότερο, οι «πράσινοι» δέχθηκαν και τρίτο γκολ στο 88ο λεπτό από τους Ολλανδούς, με το 3-1 να είναι το τελικό σκορ στη Χάγη.

Ντεν Χάαγκ (Γκρόνενταικ, 4-3-3): Τζουίνκελς, Μπεούγκελσνταϊκ, Κάνον, Μπέκερ, Ίμερς, Γκόουσενς, Πίνας, Ελ Καγιατί, Πόλεϊ, Φάλκενμπουργκ, Χόουι

Παναθηναϊκός (Δώνης, 3-4-2-1): Διούδης (46’ Κότσαρης), Κολοβέτσιος (41’ Θεοχάρης), Γιόχανσον (71’ Αποστολάκης), Μαυρομμάτης (46’ Οικονόμου), Κουλιμπαλί (46’ Οικονομόπουλος), Χατζηθεοδωρίδης (46’ Ινσούα), Κάτσε (46’ Τζανδάρης), Στάικος (46’ Δώνης), Μπουζούκης (71’ Εμμανουηλίδης), Χατζηγιοβάνης (46’ Μουνιέ), Ρεγκάκος (46’ Σέχου).

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024