Μιλφέιγ με γιαούρτι και ανανά
Το σιρόπι της κομπόστας του ανανά μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε φρουτοσαλάτα μαζί με λίγο μπράντι ή κάποιο λικέρ της αρεσκείας μας
YΛΙΚΑ (για 8 ποτήρια)
500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι ή γιαούρτι με γεύση ανανά
80 γρ. ζάχαρη άχνη
100 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά, χτυπημένα σε σαντιγί
20-25 φύλλα μέντας, τσαλακωμένα με το χέρι
10 ροδέλες κομπόστα ανανά, στραγγισμένες, σε κύβους
½ πακέτο σφολιατίνια, σπασμένα με το χέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε για λίγο το γιαούρτι μαζί με την άχνη και στη συνέχεια προσθέτουμε τη σαντιγί.
Αποσύρουμε το μείγμα από το μίξερ και ρίχνουμε τη μέντα και τον ανανά. Ανακατεύουμε απαλά.
Μοιράζουμε τα μισά σπασμένα σφολιατίνια στα ποτήρια, βάζουμε από πάνω μια στρώση κρέμας και τελειώνουμε με τα υπόλοιπα σφολιατίνια.
ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
- Γαλλία: Το 2025, η επιθυμία των Γάλλων να εγκαταλείψουν τη χώρα έφτασε σε υψηλό όλων των εποχών
- Η ανασκόπηση του ΣΕΓΑΣ για το 2025: Πρόσωπο της χρονιάς ο Εμμανουήλ Καραλής – Τα μετάλλια και η προοπτική για το μέλλον
- Μαχαιρωμένη βρέθηκε η σταρ του Broadway Ιμάνι Ντία Σμιθ στα 26 της – Κατηγορείται για φόνο ο σύντροφός της
- Θεσσαλονίκη: Απάτη – μαμούθ με «μαϊμού» τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ
- Δυτική Όχθη: Πέντε συλλήψεις υπόπτων μετά από επίθεση εποίκων σε σπίτι Παλαιστινίων – Τραυμάτισαν βρέφος
- Οι χριστουγεννιάτικες ευχές της οικογένειας ΜακΚίσικ (pics)
