Κατάληψη εργαζομένων του «Βοήθεια στο Σπίτι» στο υπουργείο Εσωτερικών
Σε συμβολική κατάληψη του υπουργείου Εσωτερικών προχώρησαν το μεσημέρι συμβασιούχοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίοι από το πρωί πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης πανελλαδικής απεργίας τους.
Σε συμβολική κατάληψη του υπουργείου Εσωτερικών προχώρησαν το μεσημέρι συμβασιούχοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίοι από το πρωί πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης πανελλαδικής απεργίας τους.
Της κατάληψης προηγήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας των συμβασιούχων με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, παρουσία του προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας, Ιωάννης Αθανασίου, οι συμβασιούχοι προχώρησαν σε αυτή την κίνηση όταν κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον υπουργό, έφτασε πληροφορία από το υπουργείο Εργασίας ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων του προγράμματος από 1η Απριλίου 2018 αντί για 1η Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα να μένουν μισθολογικά «ακάλυπτοι» για το πρώτο τρίμηνο του έτους.
Βασικό αίτημα της κινητοποίησης αποτελεί η μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, καθώς απασχολούνται στην ίδια θέση επί 15 έτη. Κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι το υπουργείο επεξεργάζεται πρόταση για αποκατάσταση της εργασιακής σχέσης των συγκεκριμένων συμβασιούχων προκειμένου να κατατεθεί στους θεσμούς τον προσεχή Αύγουστο και με την προοπτική οι τυχόν μονιμοποίησή τους να μην εκληφθεί ως νέες προσλήψεις.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας