Καταδίκη των τουρκικών ενεργειών από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ζητά η Λευκωσία
Την συμπερίληψη παραγράφου στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Πέμπτης, στην οποία να καταδικάζονται οι απειλητικές ενέργειες της Τουρκίας που επηρεάζουν την ειρήνη, σταθερότητα και ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως και τα ίδια τα συμφέροντα της ΕΕ, ζήτησε ο κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε παρέμβασή του στις εργασίες της συνόδου του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων.
Την συμπερίληψη παραγράφου στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Πέμπτης, στην οποία να καταδικάζονται οι απειλητικές ενέργειες της Τουρκίας που επηρεάζουν την ειρήνη, σταθερότητα και ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως και τα ίδια τα συμφέροντα της ΕΕ, ζήτησε ο κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε παρέμβασή του στις εργασίες της συνόδου του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων.
Ο κ. Χριστοδουλίδης υπενθύμισε στους ομολόγους του ότι οι ενέργειες της Τουρκίας βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τις υποχρεώσεις της ως υποψήφιας προς ένταξη χώρας για σχέσεις καλής γειτονίας και για ομαλοποίηση των σχέσεων της έναντι όλων των κρατών μελών της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Επίσης, υπογράμμισε ότι, μέσω των Συμπερασμάτων, θα πρέπει η ΕΕ και το σύνολο των κρατών μελών, να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα προς την Άγκυρα για άμεσο τερματισμό τέτοιου είδους συμπεριφορών και μη επανάληψή τους.
Το ζήτημα της Τουρκίας έθεσε ο κ. Χριστοδουλίδης και στην κατ’ ιδία συνάντησή του με την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι.
Επίσης, ο υπουργός και η Ύπατη Εκπρόσωπος συζήτησαν τις περιφερειακές εξελίξεις και αντάλλαξαν απόψεις, αναφορικά με το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος ως γέφυρα μεταξύ των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου και της ΕΕ.
Όπως έγινε γνωστό, προς αυτή την κατεύθυνση συζήτησαν τρόπους αξιοποίησης των τριμερών μηχανισμών συνεργασίας Κύπρου και Ελλάδας με χώρες της περιοχής.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Οι ενεργειακές προκλήσεις της ραγδαίας ανάπτυξης των data centers
- Αλαβές – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2: Τα… χρειάστηκε αλλά έκανε το «διπλό» η «Βασίλισσα»
- Οι ελίτ αδικίες των Γερμανών ρέφερι κατά του Ολυμπιακού
- FWD Greece: Ρεκόρ επενδύσεων και νέα δυναμική το 2025 για τις ελληνικές startups
- Το «ξεγύμνωμα» του Γιαμπλόνσκι μέσω Ισπανίας (vid)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 15.12.2025]
- Μπολόνια – Γιουβέντους 0-1: Δύσκολη νίκη για τη «Μεγάλη Κυρία»
- Γκολ και highlights από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 15.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/youcef-boukhatem-r5KZ_UAvUe8-unsplash-315x220.jpg)













































![Γιατί η εξυπηρέτηση είναι στρατηγική επένδυση [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/blake-wisz-GFrBMipOd_E-unsplash-315x220.jpg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442