Σεντένο: Και χωρίς το ΔΝΤ ελάφρυνση του χρέους
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να συζητήσει την ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα και ενδεχομένως να προχωρήσει ακόμα και χωρίς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup και Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών Μάριο Σεντένο σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα Bild.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να συζητήσει την ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα και ενδεχομένως να προχωρήσει ακόμα και χωρίς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup και Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών Μάριο Σεντένο σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα Bild.
«Πρέπει να ξεκινήσουμε αυτή τη συζήτηση», δήλωσε ο Σεντένο στη γερμανική εφημερίδα. Ο Σεντένο δήλωσε ότι η ΕΕ μπορεί να προχωρήσει με την ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα, ακόμα και αν δεν συμμετάσχει το ΔΝΤ. «Η ευρωπαϊκή νομισματική ένωση έχει, στο μεταξύ, πολύ ισχυρούς θεσμούς. Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα περισσότερα προβλήματα μόνοι μας», δήλωσε σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα.
Ο Σεντένο πρόσθεσε επίσης ότι το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης της Ευρώπης θα πρέπει να υποστεί εκ νέου επεξεργασία και να αντικατασταθεί. Οι σημερινοί κανόνες για το χρέος έχουν «μεγάλο περιθώριο για βελτίωση», δήλωσε.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Greek Banks Set Holiday Schedule
- Άκουσε τα κάλαντα και έσυρε τον χορό ο Κουτσούμπας – «Η σκέψη μας είναι στους αγώνες εργατών και αγροτών»
- Στη Βραζιλία τρίβουν τα χέρια τους: O Ραγιάν ετοιμάζεται για πώληση-ρεκόρ
- Δεκατετράχρονη παρασύρθηκε από αυτοκίνητο ενώ έλεγε τα κάλαντα – Την εντόπισε τυχαία νοσηλεύτρια του Παίδων
- Ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι του Άη Βασίλη – Δορυφόροι παρακολουθούν την πορεία του
- Δέματα αγάπης σε άστεγους από την «Αποστολή»
- Στα σχοινιά ΕΠΟ και ΚΕΔ: Όλες οι αντιδράσεις για την χοντρή γκέλα με τον Λανουά
- Φάμελλος: Ακριβότερο έως 30% το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 24.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/stephan-widua-ef5IgSRyFjo-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442