
Ιερώνυμος: Να φέρουν τη σφραγίδα της Εκκλησίας τα βιβλία Θρησκευτικών
«Τα βιβλία των Θρησκευτικών πρέπει να φέρουν τη σφραγίδα της Εκκλησίας» δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφερόμενος στο μάθημα των Θρησκευτικών, ενώ άφησε αιχμές κατά της Πολιτείας, τονίζοντας πως «μας παραβλέπει και βιάζεται, ήδη κυκλοφορούν τα νέα βιβλία».
«Τα βιβλία των Θρησκευτικών πρέπει να φέρουν τη σφραγίδα της Εκκλησίας» δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφερόμενος στο μάθημα των Θρησκευτικών, ενώ άφησε αιχμές κατά της Πολιτείας, τονίζοντας πως «μας παραβλέπει και βιάζεται, ήδη κυκλοφορούν τα νέα βιβλία».
O αρχιεπίσκοπος υπενθύμισε προς την ηγεσία του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και του υπουργείου Παιδείας την πρόβλεψη του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος για την αρμοδιότητα της Συνόδου της Εκκλησίας να ελέγχει τα βιβλία του μαθήματος των Θρησκευτικών ως προς το δογματικό τους περιεχόμενο κατά τη διάρκεια κοινής σύσκεψης της Ιεράς Συνόδου με τους καθηγητές των Θεολογικών Σχολών.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα romfea.gr, ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στις διατάξεις του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας, σύμφωνα με τις οποίες «αυτό το κείμενο που θα διδαχθεί στο μάθημα των Θρησκευτικών πρέπει να φέρει τη σφραγίδα της Εκκλησίας ότι δεν είναι ανορθόδοξο και αντιχριστιανικό. Αυτό είναι βασικό πράγμα που πρέπει να το λάβουμε υπόψη», προσθέτοντας μάλιστα ότι «πρέπει να παραδεχτούμε ότι μας παραβλέπει η πλευρά της Πολιτείας. Τα συζητάμε όμως αυτά και πρέπει να πω ότι υπάρχει προαίρεσις».
Ο αρχιεπίσκοπος, κάνοντας παρέμβαση στο θέμα των Θρησκευτικών, εστίασε στην στάση της Συνόδου απέναντι στις τρέχουσες εξελίξεις γύρω από το συγκεκριμένο μάθημα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «εμείς ως Εκκλησία, ως Ιερά Σύνοδος μολονότι μας επιτίθενται, μας πληγώνουν, μας καταλογίζουν ότι είμαστε αδιάφοροι κλπ, έχουμε υπομονή. Και περιμένουμε. Και θα περιμένουμε να δούμε αυτά τα τετράδια. Και θα συμβουλευτούμε τους καθηγητές πανεπιστημίου, τους θεολόγους ώστε η κρίσις μας να είναι αυτή που πρέπει να είναι. Και εκεί θα δούμε αν συμφωνούμε ή δεν συμφωνούμε για τα περαιτέρω».
«Όμως ενώ εμείς έχουμε υπομονή σαν Σύνοδος, βλέπουμε από πλευράς πολιτείας βιασύνη. Γιατί ήδη κυκλοφορούν τα νέα τετράδια (βιβλία Θρησκευτικών) και γίνεται το μάθημα στα σχολεία. Αυτό πρέπει να πούμε ότι μας ανησυχεί λίγο» πρόσθεσε ο κ. Ιερώνυμος.
in.gr
- Νέες απειλές Τραμπ: «Μπορεί να περάσουμε από την Κούβα αφού τελειώσουμε με το Ιράν»
- Σε ισχύ ο ναυτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ στο Ορμούζ – Συνομιλίες Λιβάνου και Ισραήλ με τη συμμετοχή Ρούμπιο
- Μία ασθενής, τρία θανατηφόρα αυτοάνοσα – Κυτταρική θεραπεία CAR-T δείχνει να κάνει θαύματα
- Συνταγή: Τάρτα με σπανάκι
- Ο νόμος του Ισραήλ για τη θανατική ποινή Παλαιστινίων δεν έχει να κάνει με την δικαιοσύνη, αλλά με τον εθνικισμό
- Φόβοι για νέο ανοδικό ράλι στις τιμές των καυσίμων – «Κάηκε» με ένα γέμισμα το Fuel Pass
- Επτά συλλήψεις στην Αϊτή μετά το ποδοπάτημα σε ιστορικό φρούριο με 25 νεκρούς
- Πέντε τρόποι για να «επανέλθεις» μετά το γιορτινό τραπέζι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442