Στα 1.463 έφτασαν τα κρούσματα της ιλαράς
Τα 1.463 έχουν φτάσει πλέον τα καταγεγραμμένα κρούσματα της ιλαράς στη χώρα μας, σύμφωνα με νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα του ΚΕΕΛΠΝΟ έως και τις 4 Φεβρουαρίου.
Τα 1.463 έχουν φτάσει πλέον τα καταγεγραμμένα κρούσματα της ιλαράς στη χώρα μας, σύμφωνα με νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα του ΚΕΕΛΠΝΟ έως και τις 4 Φεβρουαρίου.
Η συχνότητα των κρουσμάτων εξακολουθεί να είναι αυξημένη κυρίως στη Νότια Ελλάδα, όπως συνέβαινε εξαρχής, ενώ η επιδημία ιλαράς αφορά κυρίως σε μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά, καθώς και άτομα 25-44 ετών από τον γενικό πληθυσμό που είναι επίνοσα στην ιλαρά, μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι.
Υπενθυμίζεται ότι στη χώρα μας έχουν καταγραφεί και δύο θάνατοι από ιλαρά. Ο πρώτος αφορούσε σε βρέφος Ρομά 11 μηνών, ανεμβολίαστο, με υποκείμενη δυστροφία, το οποίο κατέληξε με κλινική εικόνα σηψαιμίας. Ο δεύτερος 17χρονο Ρομά, ανεμβολίαστο, που κατέληξε με κλινική εικόνα εγκεφαλίτιδας.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζει ότι είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός με το μικτό εμβόλιο ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας (εμβόλιο MMR) των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων που δεν έχουν εμβολιαστεί με τις απαραίτητες δόσεις.
Εξάλλου οι ειδικοί αναμένουν την εργαστηριακή επιβεβαίωση και άλλων κρουσμάτων καθώς η επιδημία ιλαράς στην Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι σε πλήρη εξέλιξη.
Στην Ευρώπη έχουν καταγραφεί πάνω από 20.000 κρούσματα την περίοδο 2016-2017 σε Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Μάλτα, Βουλγαρία, Ουκρανία, Τσεχία, Δανία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Σουηδία, Ιταλία και Ρουμανία.
Η Ρουμανία είναι η χώρα με τα περισσότερα κρούσματα, αφού από την αρχή του 2016 μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 10.243 κρούσματα και 37 θάνατοι. Επίσης, στην Ιταλία έχουν καταγραφεί 4.885 κρούσματα και τέσσερις θάνατοι.
health.in.gr
- Βanda Entopica: Καταγγέλει τον δήμαρχο της Φλώρινας για απειλές, επειδή τραγούδησε Σλάβικα
- Καλιφόρνια: Τρεις νεκρούς άφησε πίσω της η σαρωτική καταιγίδα
- Από τον Φόντεν στον Ρόδρι: Τα «αστέρια» της Premier League που «κατέρρευσαν» χρηματιστηριακά στο 2025 (pic)
- Ιαπωνία: Επίθεση με μαχαίρι σε εργοστάσιο – Τουλάχιστον 15 τραυματίες, συνελήφθη ο δράστης
- Από τα μπαχαρικά μέχρι τον έρωτα, τα πιο τρελά γκάτζετ που έφερε το 2025 στον κόσμο της τεχνολογίας
- Από την UEFA στη Νότια Αμερική: και το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο υιοθετεί το Financial Fair Play
- Άρης Μουγκοπέτρος: Στα δικαστήρια της Τρίπολης μετά τη μήνυση της συζύγου του – «Αισθάνθηκε ότι απειλείται» λέει ο δικηγόρος της
- Havaianas – Και για ποιον λόγο, παρακαλώ, η Δεξιά μποϊκοτάρει τις αγαπημένες σαγιονάρες της Βραζιλίας;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Γιατί φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/11/golden-visa-768x516-1-1-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)






























![Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Γιατί φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ot_golden_visa24_1-1200x703-315x220.jpg)


























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442