Νέα υπό εξαφάνιση είδη «έκρυβε» η περιοχή του Μεγάλου Μεκόνγκ
Ενα κροκοδειλάκι, μία διαβολική νυχτερίδα που θα μπορούσε άνετα να εμφανίζεται στην ταινία «Star Wars» και μία χελώνα είναι τρία μόνο από τα 115 νέα είδη που ανακάλυψαν οι επιστήμονες στην περιοχή του ποταμού Μεγάλου Μεκόνγκ το 2016, ανακοίνωσε σήμερα το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF).
Ενα κροκοδειλάκι, μία διαβολική νυχτερίδα που θα μπορούσε άνετα να εμφανίζεται στην ταινία «Star Wars» και μία χελώνα είναι τρία μόνο από τα 115 νέα είδη που ανακάλυψαν οι επιστήμονες στην περιοχή του ποταμού Μεγάλου Μεκόνγκ το 2016, ανακοίνωσε σήμερα το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF).
Η ευρύτερη περιοχή του ποταμού Μεκόνγκ φιλοξενεί μερικά από τα πιο εμβληματικά είδη στον κόσμο. Πέρυσι, 115 νέα θηλαστικά, αμφίβια, ερπετά και φυτά εντοπίσθηκαν από επιστήμονες στην Καμπότζη, το Λάος, τη Μιανμάρ, την Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ, αναφέρει η έκθεση του WWF που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του.
«Για πρώτη φορά οι επιστήμονες κατάφεραν να αναγνωρίσουν τρία θηλαστικά, δύο ψάρια, 11 ερπετά, 11 αμφίβια και 88 φυτά», αναφέρεται στην έκθεση. Μετά και την νέα αυτή καταγραφή, ο αριθμός των νέων ειδών φυτών, πτηνών, θηλαστικών, ερπετών, ψαριών και αμφιβίων που ανακαλύφθηκαν στην περιοχή μεταξύ 1997 και 2016 ανέρχεται σε 2.524.
Τα τέσσερα από τα νέα είδη που ανακάλυψαν οι επιστήμονες είναι ένα είδος κροκόδειλου που ζει στο Βιετνάμ, μία χελώνα και μία νυχτερίδα οι οποίες ζουν στην Ταϊλάνδη, καθώς και ένα πολύχρωμο ψάρι με εντυπωσιακές μαύρες και καφέ λωρίδες στο επιμηκυμένο σώμα του το οποίο ζει στην Καμπότζη.
Ο Μεγάλος Μεκόνγκ είναι μια από περιοχές της Γης με τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα και μία από τις πιο απειλούμενες από περιβαλλοντική καταστροφή, αναφέρεται στην έκθεση η οποία τονίζει οτι μία από τις μεγαλύτερες απειλές για αυτά τα είδη είναι η οικοδομική ανάπτυξη. Απειλή εξάλλου αποτελούν και τα φράγματα για τα χιλιάδες είδη που ζουν στα γλυκά νερά.
«Αυτή η περιοχή φιλοξενεί μία απίστευτα όμορφη άγρια φύση, αλλά και εξαιρετικές κοινότητες ανθρώπων. Οφείλουμε να βρούμε έναν τρόπο ώστε αυτές οι δύο ομάδες να μπορούν να ζουν μαζί αρμονικά» δήλωσε ο Στιούαρτ Τσάπμαν, Περιφερειακός Εκπρόσωπος του WWF για την περιοχή του Μεγάλου Μεκόνγκ.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας