Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Νέα διαδήλωση στο Τελ Αβίβ κατά της διαφθοράς

Νέα διαδήλωση στο Τελ Αβίβ κατά της διαφθοράς

Χιλιάδες Ισραηλινοί κατέκλυσαν απόψε το κέντρο του Τελ Αβίβ για να διαμαρτυρηθούν για τη «διαφθορά της κυβέρνησης», όπως καταγγέλλουν.

Χιλιάδες Ισραηλινοί κατέκλυσαν απόψε το κέντρο του Τελ Αβίβ για να διαμαρτυρηθούν για τη «διαφθορά της κυβέρνησης», όπως καταγγέλλουν.

Οι διαδηλωτές φώναζαν «Μπίμπι πήγαινε σπίτι σου», χρησιμοποιώντας το προσωνύμιο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών καθώς βαρύνεται με υποψίες για διαφθορά.

Οι διοργανωτές της κινητοποίησης είπαν ότι δεν ανήκουν σε κανέναν πολιτικό σχηματισμό κι ορισμένοι φορούσαν ένα μπλουζάκι όπου αναγραφόταν το σύνθημα «ούτε δεξιά ούτε αριστερά».

Η εφημερίδα Haaretz υπολόγισε σε 10.000 τον αριθμό των διαδηλωτών, ένας μικρότερος αριθμός σε σύγκριση με τους δεκάδες χιλιάδες που είχαν διαδηλώσει για τον ίδιο λόγο την 3η Δεκεμβρίου.

Όπως μετέδωσαν ισραηλινά ΜΜΕ, οι διαδηλωτές ήταν λιγότεροι λόγω της αυξημένης δημοτικότητας του Νετιανάχου από τη στιγμή που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναγνώρισε αυτήν την εβδομάδα την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης βρίσκεται στο επίκεντρο δύο ερευνών, μία για τα πανάκριβα δώρα που έλαβε από εύπορους Ισραηλινούς και μια άλλη για τη μυστική συμφωνία που επιχείρησε να συνάψει με μια εφημερίδα προκειμένου να δημοσιεύσει ένα ευνοϊκό προς το πρόσωπό του ρεπορτάζ.

ΑΠΕ,in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο