Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στην Ιερουσαλήμ για την προσευχή της Παρασκευής
Το Ισραήλ ανέπτυξε εκατοντάδες επιπλέον αστυνομικούς στην Ιερουσαλήμ, πριν από την μεγάλη προσευχή της Παρασκευής στην Πλατεία των Τεμενών, μετά το αίτημα που διατύπωσαν διάφορες παλαιστινιακές οργανώσεις για την πραγματοποίηση σήμερα μεγάλων διαδηλώσεων διαμαρτυρίας για την αναγνώριση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.
Το Ισραήλ ανέπτυξε εκατοντάδες επιπλέον αστυνομικούς στην Ιερουσαλήμ,
πριν από την μεγάλη προσευχή της Παρασκευής στην Πλατεία των Τεμενών,
μετά το αίτημα που διατύπωσαν διάφορες παλαιστινιακές οργανώσεις για την
πραγματοποίηση σήμερα μεγάλων διαδηλώσεων διαμαρτυρίας για την
αναγνώριση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ της Ιερουσαλήμ ως
πρωτεύουσας του Ισραήλ, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.
«Πολλές εκατοντάδες επιπλέον αστυνομικοί και μεθοριακοί φρουροί έχουν αναπτυχθεί εντός και γύρω από την Παλιά Πόλη», δήλωσε στο AFP ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν έχει επιβληθεί κάποιο όριο ηλικίας στους πιστούς στους οποίους επιτρέπουν οι ισραηλινές αρχές να πάνε στην Πλατεία των Τεμενών για να προσευχηθούν, σε αντίθεση με άλλες περιόδους μεγάλης έντασης κατά τις οποίες επιβαλλόταν το μέτρο αυτό.
Η Πλατεία των Τεμενών, τρίτος ιερός τόπος του Ισλάμ και ιερός τόπος των Εβραίων, οι οποίοι την ονομάζουν Όρος του Ναού, βρίσκεται στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, την οποία έχει προσαρτήσει το Ισραήλ και τελεί υπό την κατοχή του. Οι ισραηλινές δυνάμεις ελέγχουν την πρόσβαση σε αυτήν.
Οι παλαιστινιακές οργανώσεις κάλεσαν σε διαμαρτυρία τους Παλαιστίνιους μετά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και να μεταφερθεί εκεί στο μέλλον η πρεσβεία των ΗΠΑ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Σε εξέλιξη η επιστροφή των εκδρομέων – Τροχαίο στο ύψος της Κινέτας – Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας
- Πώς η γήρανση του πληθυσμού θα αυξήσει τη ζήτηση για ασανσέρ
- Χιούλμαντ: «Εξαιρετική ομάδα ο Ολυμπιακός, δεν σκεφτόμαστε τι έγινε στο πρώτο παιχνίδι»
- Ντουτέρτε: «Οι ισχυροί δεν βρίσκονται υπεράνω του νόμου» – Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στην έναρξη της δίκης
- For Our Time Is the Time of Water: Σε ποιον ανήκει το νερό;
- Καθαρά Δευτέρα: Πλήθος κόσμου γιορτάζει τα Κούλουμα στη Θεσσαλονίκη – Το αδιαχώρητο στο Σέιχ Σου
- Έφτασε στη Σούδα το αεροπλανοφόρο Gerald Ford καθ’ οδόν προς Μέση Ανατολή
- Πειραματικό εμβόλιο νέου είδους προστατεύει από πολλές λοιμώξεις ταυτόχρονα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442