Γιατί αποσύρθηκε η τροπολογία για τις απεργίες
Η άμεση αντίδραση των συνδικαλιστικών φορέων αλλά και η πρόθεση του ΚΚΕ να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία είναι οι δύο βασικοί λόγοι που οδήγησαν την κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία για τις απεργίες που προέβλεπε απαρτία του 50 συν 1 των συνδικαλιστικών μελών για την προκήρυξη της απεργίας.
Η άμεση αντίδραση των συνδικαλιστικών φορέων αλλά και η πρόθεση του ΚΚΕ
να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία είναι οι δύο βασικοί λόγοι που οδήγησαν
την κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία για τις απεργίες που προέβλεπε
απαρτία του 50 συν 1 των συνδικαλιστικών μελών για την προκήρυξη της
απεργίας.
Επισήμως, η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση θα επανακατατεθεί – αφού προηγηθούν νομοτεχνικές βελτιώσεις – στο πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα πριν τα Χριστούγεννα.
Αναφορικά με την ονομαστική ψηφοφορία που θα ζητούσε το ΚΚΕ, είναι βέβαιο πως θα δημιουργούσε πρόβλημα στην ψήφισή του αφού ολόκληρο σχεδόν το υπουργείο συμβούλιο αλλά και αρκετοί βουλευτές βρίσκονταν στην Κέρκυρα μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα για το περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο.
Το ενδιαφέρον είναι μάλιστα πως η τροπολογία πιθανότατα σ’ αυτήν την περίπτωση θα περνούσε… με τις ψήφους της ΝΔ, δημιουργώντας ένα ακόμη μείζον πολιτικό πρόβλημα για την κυβέρνηση.
in.gr
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ καθαιρεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, εξοργισμένος για την «ανικανότητα» στελεχών
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442