Υπ.Παιδείας: Νόμιμο το Π.Δ για την κλήρωση των σημαιοφόρων
Απάντηση στους γονείς που προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας σχετικά με το Π.Δ που αφορά στην κλήρωση των σημαιοφόρων για τις παρελάσεις έδωσε το υπουργείο Παιδείας, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι έχουν ενσωματωθεί σε αυτό παρατηρήσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
Απάντηση στους γονείς που προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας σχετικά με το Π.Δ που αφορά στην κλήρωση των σημαιοφόρων για τις παρελάσεις έδωσε το υπουργείο Παιδείας, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι έχουν ενσωματωθεί σε αυτό παρατηρήσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
«Το Προεδρικό Διάταγμα 79/2017 (που ρυθμίσει μία σειρά θεμάτων της καθημερινής λειτουργίας των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων) έχει ακολουθήσει την προβλεπόμενη για όλα τα Π.Δ. διαδικασία έκδοσης» αναφέρει το υπουργείο Παιδείας σε σημερινή ανακοίνωση και προσθέτει: « Έχει υποβληθεί στο ΣτΕ για έλεγχο νομιμότητας κι έχουν ενσωματωθεί παρατηρήσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου πριν από την τελική του υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».
Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρς, προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας γονείς επτά αριστούχων μαθητών της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού, θεωρώντας ότι το προεδρικό διάταγμα, βάσει του οποίου η επιλογή των σημαιοφόρων στις παρελάσεις θα γίνεται με κλήρωση, είναι αντισυνταγματικό και παράνομο.
Συγκεκριμένα, οι γονείς υποστηρίζουν ότι το άρθρο 16 του Συντάγματος, που αφορά την προστασία της Παιδείας, αναφέρεται στην ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης των μαθητών και προσθέτουν ότι η σχετική διάταξη του επίμαχου διατάγματος είναι άκυρη, κατά το σκέλος εκείνο που αναφέρει ότι την ελληνική σημαία κατά τις παρελάσεις μπορεί να την κρατά ακόμα και ο χειρότερος από πλευράς βαθμολογίας και διαγωγής μαθητής.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας