Σύσταση «Σοφών» στη Μέρκελ: Ισορροπία φοροελαφρύνσεων και μεταρρυθμίσεων
Λογική ισορροπία μεταξύ ελάφρυνσης των βαρών των πολιτών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για την οικονομική σταθερότητα θα πρέπει να βρουν οι πιθανοί κυβερνητικοί εταίροι, δήλωσε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ παραλαμβάνοντας νωρίτερα την Τετάρτη την ετήσια έκθεση του Συμβουλίου των πέντε «Σοφών» της γερμανικής οικονομίας.
Λογική ισορροπία μεταξύ ελάφρυνσης των βαρών των πολιτών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για την οικονομική σταθερότητα θα πρέπει να βρουν οι πιθανοί κυβερνητικοί εταίροι, δήλωσε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ παραλαμβάνοντας νωρίτερα την Τετάρτη την ετήσια έκθεση του Συμβουλίου των πέντε «Σοφών» της γερμανικής οικονομίας.
«Ειδικά στις καλές εποχές η επιθυμία για διανομή είναι πολύ κυρίαρχη. Η δική μας δουλειά είναι να βρούμε εδώ την σωστή ισορροπία», δήλωσε η Μέρκελ, απαντώντας εμμέσως στην εισήγηση των «Σοφών» για φοροελαφρύνσεις, ενώ, αναφερόμενη και στην κριτική που ασκούν οι διακεκριμένοι οικονομολόγοι στα κόμματα που συμμετέχουν στις διερευνητικές διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης, σημείωσε ότι «όπως πάντα τα διάφορα κόμματα βλέπουν τις συμβουλές με διαφορετικό τρόπο».
Άφησε ανοιχτό εάν η πολιτική της θα εφαρμόσει την πρόταση των «Σοφών» για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της γερμανικής οικονομίας: «Αυτό που είναι επιστημονικά πειστικό δεν είναι τόσο εύκολο πολιτικά».
Την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, το προεδρείο των Χριστιανοδημοκρατών θα συνεδριάσει για να συζητήσει τα αποτελέσματα των διερευνητικών διαβουλεύσεων. Τη συνεδρίαση θα απασχολήσουν και οι αιτίες για τις σημαντικές απώλειες ψήφων στις πρόσφατες εκλογές.
Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν, πως μια επιτυχία στις συνομιλίες για το σχηματισμό κυβέρνησης θα βοηθούσε την Άνγκελα Μέρκελ να ξεπεράσει τον σκόπελο της συζήτησης για τους λόγους του εκλογικού φιάσκου σχετικά ανώδυνα. Διαφορετική θα είναι η κατάσταση αν προηγουμένως ναυαγήσει το εγχείρημα «Τζαμάικα».
Σε αυτή την περίπτωση το προεδρείο των Χριστιανοδημοκρατών δεν θα συζητούσε μόνο για την αποτυχία στις εκλογές αλλά σχεδόν αναγκαστικά και για το πολιτικό μέλλον της καγκελαρίου.
in.gr
- Το Παγκόσμιο Κύπελλο… ξεκινάει: Το βράδυ της Παρασκευής η κλήρωση του Μουντιάλ 2026
- Κακοκαιρία Byron: Υπερχείλισε ποταμός – Κινδύνευσαν τουρίστες και κάτοικοι στη Φοινικούντα
- Αγρότες: Χιλιάδες τρακτέρ στους δρόμους, «η πιο μεγάλη κινητοποίηση από το 2016» – Στα σκοινιά η κυβέρνηση
- 18 χρόνια και 1.297 αγώνες: Ο ΛεΜπρόν για πρώτη φορά μονοψήφιος από το 2007!
- Η Pantone κάνει μια εκπληκτική επιλογή για το χρώμα (μη χρώμα) της χρονιάς 2026 -«Η ιστορία από την αρχή»
- Σφυροκοπάει η κακοκαιρία Byron – Πού καταγράφονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
- Συνέχεια στο νικηφόρο σερί θέλει να δώσει ο Παναθηναϊκός
- Κωνσταντίνος Αργυρός: Τι λέει για τη γνωρίμια του με την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442