
Αθώος ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ που ελεγχόταν για πειθαρχικό παράπτωμα
Το ανώτατο πειθαρχικό συμβούλιο έκρινε σήμερα ομόφωνα αθώο τον
αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας και πρόεδρο του Ε’ τμήματος
του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, Αθανάσιο Ράντο, για τους
υποκλαπέντες από τον υπολογιστή του προσωπικούς διαλόγους που είχε με
πρώην σπουδάστρια της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών και
μεταγενέστερα συνάδελφό του στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Το ανώτατο πειθαρχικό συμβούλιο έκρινε σήμερα ομόφωνα αθώο τον αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας και πρόεδρο του Ε’ τμήματος του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, Αθανάσιο Ράντο, για τους υποκλαπέντες από τον υπολογιστή του προσωπικούς διαλόγους που είχε με πρώην σπουδάστρια της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών και μεταγενέστερα συνάδελφό του στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Μετά τα δημοσιεύματα του Τύπου ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Παρασκευόπουλος διέταξε την διενέργεια ελέγχου για την εν λόγω υπόθεση.
Η πρόεδρος του ανώτατου πειθαρχικού συμβούλιου του άρθρου 91 του συντάγματος και πρόεδρος του Αρείου Πάγου, συγκάλεσε χθες το εν λόγω συμβούλιο προκειμένου να αποφανθεί για τον κ. Ράντο.
Ένα μέλος του ανώτατου πειθαρχικού συμβουλίου, η σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Αγγελική Μυλωνά, απουσίαζε για υπηρεσιακούς λόγους εκτός Αθηνών και ειδοποίησε ότι δεν θα μπορούσε να παραβρεθεί. Κατόπιν τούτου, η κυρία Θάνου ανέβαλε τη χθεσινή διάσκεψη και συγκάλεσε για σήμερα νέα, καλώντας παράλληλα να παραβρίσκονται και τα αναπληρωματικά μέλη του ανώτατου πειθαρχικού συμβούλιου.
Κατά την σημερινή συνεδρίαση ο κ. Ράντος κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα, ενώ προφορικά έδωσε εξηγήσεις και απάντησε στις ερωτήσεις των συναδέλφων του.
Στην συνέχεια ακολούθησε διάσκεψη των μελών του ανώτατου πειθαρχικού συμβουλίου, όπου ομόφωνα κρίθηκε ότι ο κ. Ράντος, δεν έχει διαπράξει κανένα πειθαρχικό παράπτωμα εντός και εκτός υπηρεσίας, που να θίγει το κύρος του ως δικαστικού λειτουργού και το κύρος της Δικαιοσύνης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ζάκυνθος: Ανείπωτη θλίψη για τον 2χρονο που κατασπαράχθηκε από το πίτμπουλ – «Η κόρη μου φώναξε και έτρεξα» λέει ο πατέρας
- Αγορά ακινήτων: Χειμερινά εξοχικά… σε χειμερία νάρκη
- «Το Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη για 3η χρονιά στο θέατρο Σταθμός
- Νέοι ταξιδιωτικοί κανόνες προς την Ευρώπη – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
- ΣτΕ: «Φρένο» σε οικοδομικές άδειες χωρίς έγκριση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας
- Αρκάς: Μια καλημέρα στις επιλογές
- Ρήξη Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ λόγω «Αυγής» – Nεύρα και τάσεις φυγής στην Κουμουνδούρου
- Η τέχνη της απόλαυσης: Πώς να ζήσεις σαν bon vivant
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-150x74.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)















































![«Ο Ζελένσκι δεν έχει διαβάσει» την ειρηνευτική πρόταση ισχυρίζεται ο Τραμπ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-08T001426Z_1049272535_RC2ZBIA2EIWE_RTRMADP_5_USA-TRUMP-KENNEDY-CENTER-315x220.jpg)


![Κολομβία: Πτώματα που βρέθηκαν στη θάλασσα «ίσως» ανήκαν σε θύματα πλήγματος των ΗΠΑ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/gustavopetro-315x220.jpg)
![Ουκρανία: Oι ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ είναι εποικοδομητικές, αλλά όχι εύκολες, λέει o Ζελένσκι [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-02T142339Z_520774740_RC2E8IAEKN5M_RTRMADP_5_UKRAINE-CRISIS-IRELAND-315x220.jpg)
![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442