Τα Panama Leaks «καίνε» τον Ρονάλντο και τη… μάνα του
Η γαλλική ειδησεογραφική ιστοσελίδα «Mediapart» αντικρούει την υπερασπιστική γραμμή του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος βρέθηκε πρόσφατα στο στόχαστρο του ισπανικού υπουργείου Οικονομικών κατηγορούμενος για φοροδιαφυγή. Σύμφωνα με τα νέα έγγραφα, το 2003 η μητέρα του παίκτη δημιούργησε στον Παναμά το ίδρυμα «Brockton», που χρησίμευε ως δομή-ασπίδα για λογαριασμό του CR7 στην Ελβετία και συγκεκριμένα στην τράπεζα ABN Amro (Γενεύη).
Η γαλλική ειδησεογραφική ιστοσελίδα «Mediapart» αντικρούει την υπερασπιστική γραμμή του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος βρέθηκε πρόσφατα στο στόχαστρο του ισπανικού υπουργείου Οικονομικών κατηγορούμενος για φοροδιαφυγή.
Χάρη σε νέα έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού «Der Spiegel» και προέρχονται από τα Panama Leaks, η «Mediapart» απάντησε στο επιχείρημα του Πορτογάλου σταρ, ο οποίος έχει ισχυριστεί πως το σύστημα που δημιουργήθηκε για την καταβολή των φόρων του χρονολογείται από τον καιρό που έπαιζε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ήταν απολύτως νόμιμο και δεν άλλαξε με τη μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης.
Από ό,τι έγινε γνωστό στη συνέχεια, πάντως, το 2003 η μητέρα του παίκτη δημιούργησε στον Παναμά το ίδρυμα «Brockton», που χρησίμευε ως δομή-ασπίδα για λογαριασμό του στην Ελβετία και συγκεκριμένα στην τράπεζα ABN Amro (Γενεύη).
Σύμφωνα με τη «Mediapart» η εταιρεία Tollin, που καταχωρήθηκε στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, δημιουργήθηκε το επόμενο έτος για να λαμβάνει τις αμοιβές που προέρχονταν από όλα τα δικαιώματα της εικόνας του CR7.
Πάντως, η διαδικτυακή έκδοση της «MARCA» αποκαλύπτει ότι ο Ρονάλντο δεν θα πληρώσει… τίποτα από τα 14,7 εκατομμύρια ευρώ που χρωστάει στο ισπανικό κράτος. Το ισπανικό Μέσο αναφέρει πως ο Πορτογάλος σταρ έχει δικαστήριο στις 31 Ιουλίου, αλλά προς στιγμήν δεν προτίθεται να πληρώσει χρήματα, όπως αναφέρουν πηγές μέσα από το γραφείο μάνατζμεντ που εκπροσωπεί τα συμφέροντα του αρχισκόρερ της Ρεάλ και της εθνικής Πορτογαλίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στρατιωτική θητεία: Από σήμερα σε εφαρμογή το νέο μοντέλο – Όλα όσα αλλάζουν
- Ζάκελι: «Η Ελλάδα είναι το φαβορί στον όμιλό μας»
- Θεσσαλονίκη: Έκρηξη από γκαζάκι τα ξημερώματα έξω από πολυκατοικία
- Oxford Economics: Πότε θα πάψει η Ελλάδα να είναι η πιο υπερχρεωμένη χώρα της ΕΕ;
- Ο Μισάνθρωπος: Η πικρή κωμωδία του Μολιέρου έρχεται στην Αθήνα
- H πλήρης ισότητα παραμένει 123 χρόνια μακριά
- Οι δεξιές δεξαμενές σκέψης χτίζουν μια νέα ηγεμονία – Οι προοδευτικοί στην Ευρώπη πρέπει να αντισταθούν
- Κηφισιά: Επεισοδιακή καταδίωξη και σύλληψη 72χρονου «γνωστού μάνατζερ» – Έτρεχε για δέκα χιλιόμετρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 24.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/yun-xu-qZFCovYUBSo-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442