H Microsoft επενδύει στην αυτοματοποίηση της ασφάλειας από κυβερνοεπιθέσεις
Την ισραηλινή εταιρεία ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων Hexadite εξαγόρασε η Microsoft, καταβάλλοντας 100 εκατομμύρια δολάρια για να μάθει πώς, παρά την σπανιότητα των εξειδικευμένων στην ασφάλεια ΙΤ ανθρώπων, μπορεί να αυτοματοποιήσει πολλές από τις διαδικασίες προστασίας συστημάτων και δικτύων.
Την ισραηλινή εταιρεία ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτωνHexadite εξαγόρασε η Microsoft, καταβάλλοντας 100 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 89 εκατ. ευρώ) για να μάθει πώς, παρά την σπανιότητα των εξειδικευμένων στην ασφάλεια ΙΤ ανθρώπων, μπορεί να αυτοματοποιήσει πολλές από τις διαδικασίες προστασίας συστημάτων και δικτύων.
Η έδρα της Hexadite βρίσκεται στη Βοστώνη των ΗΠΑ, εντούτοις το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης είναι στο Ισραήλ. Η Hexadite υποστηρίζει ότι είναι σε θέση να αυτοματοποιήσει πολλές διεργασίες για την πρόληψη, τον έλεγχο αλλά και την αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων.
Το νεότερο κρούσμα κυβερνοεπιθέσεων αφορούσε ιδιαιτέρως τη Microsoft, αφού οι επιθέσεις αυτές που έγιναν γνωστές ως WannaCry, ξεκίνησαν από ένα κενό ασφάλειας σε διεργασία δικτύου των Windows, και έπληξαν εκατοντάδες χιλιάδες υπολογιστές. Η Microsoft έχει εκδώσει σχετικό patch, όμως η σχετική ενημέρωση δεν έγινε αυτόματα με αποτέλεσμα να διαχέεται το malware από υπολογιστή σε υπολογιστή μέχρι σήμερα, παρά τις προσπάθειες αναχαίτησής του.
Σύμφωνα με δήλωση τον Ιανουάριο, γράφει το Reuters, η Microsoft θα συνεχίσει επί χρόνια να επενδύει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως στην έρευνα για την κυβερνοάμυνα. Το Ισραήλ έχει ήδη επωφεληθεί από την επένδυση αυτή, σημειώνει το πρακτορείο.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας