Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισπανία: Συνελήφθη «καταζητούμενος» από τις ΗΠΑ Ρώσος προγραμματιστής

Ισπανία: Συνελήφθη «καταζητούμενος» από τις ΗΠΑ Ρώσος προγραμματιστής

Οι ισπανικές αρχές συνέλαβαν τον Ρώσο προγραμματιστή ηλεκτρονικών υπολογιστών Πιοτρ Λεβασόφ στη Βαρκελώνη, ανακοίνωσε η ρωσική πρεσβεία στη Μαδρίτη. Σύμφωνα με το δίκτυο Russia Today, ο Λεβασόφ συνελήφθη βάσει διεθνούς εντάλματος που έχει εκδοθεί από τις ΗΠΑ καθώς είναι ύποπτος για ανάμειξη σε κυβερνοεπιθέσεις που συνδέονται με τη φερόμενη ρωσική εκστρατεία παρέμβασης υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές.

Οι ισπανικές αρχές συνέλαβαν τον Ρώσο προγραμματιστή ηλεκτρονικών υπολογιστών Πιοτρ Λεβασόφ στη Βαρκελώνη, ανακοίνωσε την Κυριακή η ρωσική πρεσβεία στη Μαδρίτη.

Το ρωσικό δίκτυο Russia Today μετέδωσε ότι ο Λεβασόφ είναι ύποπτος για ανάμειξη σε κυβερνοεπιθέσεις που συνδέονται με τη φερόμενη ρωσική εκστρατεία επηρεασμού της αμερικανικής κοινής γνώμης στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Η σύλληψη του πραγματοποιήθηκε κατόπιν διεθνούς εντάλματος σύλληψης που εξέδωσαν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με αναφορά του RT στην ηλεκτρονική σελίδα του, που επικαλείται την ισπανική αστυνομία.

Ο εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για τα αίτια της σύλληψης. Η ισπανική αστυνομία και το υπουργείο Εσωτερικών δεν έκαναν επίσης κανένα σχόλιο, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Η αμερικανική πρεσβεία είχε κατηγορήσει επίσημα τη Ρωσία για το χάκινγκ στο Δημοκρατικό Κόμμα προκειμένου να δώσει ώθηση στην εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ.

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ εξετάζει επίσης διασυνδέσεις μεταξύ της Ρωσίας και του Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Ρώσοι αξιωματούχοι, περιλαμβανομένου του ίδιου του Βλαντιμίρ Πούτιν, έχουν κατ’ επανάληψη αρνηθεί οποιαδήποτε απόπειρα να επηρεάσουν την έκβαση των προεδρικών εκλογών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024