Τραμπ σε Αλ Σίσι: Θα πολεμήσουμε μαζί τους ισλαμιστές εξτρεμιστές
Κοπλιμέντα αντάλλαξαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο Αιγύπτιος ομόλογός του, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι. Ο Τραμπ υποστήριξε ότι ο Αλ Σίσι κάνει «φανταστική δουλειά», ενώ ο αιγύπτιος πρόεδρος σημείωσε ότι εκτιμά την «μοναδική» προσωπικότητα του αμερικανού προέδρου. Ο Τραμπ υποσχέθηκε ότι οι δύο χώρες θα συνεργαστούν στον αγώνα κατά των ισλαμιστών εξτρεμιστών.
Κοπλιμέντα αντάλλαξαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο Αιγύπτιος ομόλογός του, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι. Ο Τραμπ υποστήριξε ότι ο Αλ Σίσι κάνει «φανταστική δουλειά», ενώ ο αιγύπτιος πρόεδρος σημείωσε ότι εκτιμά την «μοναδική» προσωπικότητα του αμερικανού προέδρου. Ο Τραμπ υποσχέθηκε ότι οι δύο χώρες θα συνεργαστούν στον αγώνα κατά των ισλαμιστών εξτρεμιστών.
«Θέλω απλώς να γνωρίζουν όλοι, σε περίπτωση που υπάρχει κάποια αμφιβολία, ότι στηρίζουμε τον πρόεδρο Σίσι. Έχει κάνει φανταστική δουλειά σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Στηρίζουμε θερμά την Αίγυπτο και τον αιγυπτιακό λαό», είπε ο αμερικανός πρόεδρος κατά τη συνάντηση που είχε στο Οβάλ Γραφείο με τον αιγύπτιο ηγέτη.
Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη του Σίσι στον Λευκό Οίκο. Είχε συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας του Ρεπουμπλικανού μεγιστάνα.
«Έχετε, στις ΗΠΑ και στο πρόσωπό μου, έναν μεγάλο φίλο και μεγάλο σύμμαχο», πρόσθεσε.
«Έχουμε πολλά κοινά», συνέχισε ο Τραμπ, χωρίς να κάνει καμία αναφορά στα θέματα της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας του Τύπου τα οποία έθετε συχνά η κυβέρνηση του προκατόχου του, του Μπαράκ Ομπάμα.
Από την πλευρά του, ο Σίσι είπε ότι εκτιμά τη «μοναδική προσωπικότητα» του Τραμπ και τόνισε ότι επιθυμεί να συνεργαστεί με τον αμερικανό πρόεδρο προκειμένου να χαράξουν «μια αποτελεσματική στρατηγική για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας».
Ο αγώνας κατά του Ισλαμικού Κράτους αλλά και το Μεσανατολικό αναμένεται ότι θα είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων που θα έχουν οι δύο ηγέτες.
Η κυβέρνηση Ομπάμα είχε παγώσει τη στρατιωτική βοήθεια προς την Αίγυπτο το 2013, μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και την αιματηρή καταστολή των υποστηρικτών του.
Ωστόσο, αναγνωρίζοντας τον ρόλο της Αιγύπτου, της πολυπληθέστερης και καλύτερα εξοπλισμένης αραβικής χώρας, η Ουάσινγκτον αναθεώρησε τη στάση της το 2015.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Σκύλος στο αεροπλάνο – Προετοιμάστε τον για να έχετε ένα ομαλό ταξίδι
- Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» στη λάσπη η Μονή Επανωσήφη – Δυνατοί άνεμοι σάρωσαν καταστήματα στον Άγιο Νικόλαο
- Κακοκαιρία Byron: Ήχησε το 112 στην περιοχή «Ποντιακά» Ελευσίνας – Πιθανή υπερχείλιση του ποταμού
- Ο Μανδάς αναφέρθηκε στο μέλλον του: «Δεν έχω μιλήσει με κανέναν»
- Ο Κουέντιν Ταραντίνο τελικά «δεν αντέχει» τους μισούς ηθοποιούς του Χόλιγουντ – Και πιο πολύ τον Όουεν Γουίλσον
- Πούτιν: Θερμή υποδοχή του Ρώσου προέδρου στην Ινδία – Στο επίκεντρο το πετρέλαιο, υπό την πίεση των ΗΠΑ
- Το Παγκόσμιο Κύπελλο… ξεκινάει: Το βράδυ της Παρασκευής η κλήρωση του Μουντιάλ 2026
- Κακοκαιρία Byron: Υπερχείλισε ποταμός – Κινδύνευσαν τουρίστες και κάτοικοι στη Φοινικούντα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442