Επιθετική ομιλία της προέδρου των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) ενάντια στους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) σε κομματικό συνέδριο ενόψει των κρίσιμων τοπικών εκλογών στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας
Με την παρέμβαση στο συνέδριο του Μίνστερ το βράδυ του Σαββάτου, που έγινε με αφορμή τις εκλογές στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία στις 14 Μαίου, η Άνγκελα Μέρκελ ξεκίνησε ουσιαστικά και τον δικό της προεκλογικό αγώνα. Ενδεικτικά στοιχεία είναι τόσο ο επιθετικός τόνος στην ομιλία της, τον οποίο απέφευγε ως τώρα, όσο και οι κατηγορίες που διατύπωσε ενάντια στους σοσιαλδημοκράτες, με τους οποίους κατά τα άλλα συγκυβερνά στο Βερολίνο στα πλαίσια του «μεγάλου συνασπισμού».
Επίθεση στον Σουλτς
Η πρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών δεν περιορίστηκε μόνο σε ζητήματα που αφορούν τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, αλλά επεκτάθηκε και σε θέματα που προβάλλει ο σοσιαλδημοκράτης αντίπαλος της, Μάρτιν Σουλτς. Για παράδειγμα στο θέμα της Ατζέντας 2010 όπου, όπως τονίζει ο κ. Σουλτς, θέλει να διορθώσει κάποια «λάθη» που έχουν γίνει. Στην χθεσινή της ομιλία η κ. Μέρκελ, ενώ υποστήριξε την αναγκαιότητα να διατηρηθούν τα μέτρα της Ατζέντας 2010 επειδή διασφαλίζουν την ευημερία της Γερμανίας, προειδοποίησε παράλληλα για τους κινδύνους μιας πιθανής συνεργασίας του SPD με το κόμμα «Η Αριστερά» (Die Linke).
Η ενεργή και επιθετική παρέμβαση εξηγείται όμως και από το γεγονός ότι στις δημοσκοπήσεις για το κρατίδιο οι Χριστιανοδημοκράτες βρίσκονται αισθητά πίσω από τους Σοσιαλδημοκράτες. Ενώ το SPD συγκεντρώνει μεταξύ 37% και 40%, τα ποσοστά του CDU δεν ξεπερνούν το 30%. Τα εκλογικά αποτελέσματα στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία δεν είναι όμως αμελητέα για την υπόλοιπη χώρα. Το κρατίδιο είναι, με πάνω από το 1/5 των γερμανών ψηφοφόρων, η σημαντικότερη εκλογική περιφέρεια της Γερμανίας. Συνήθως εδώ κρίνεται ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα. Σε δημοσκόπηση πάντως, που δημοσιεύεται στην κυριακάτικη BILD και αφορά ολόκληρη την επικράτεια, Σοσιαλδημοκράτες και Χριστιανοδημοκράτες ισοψηφούν, καθώς συγκεντρώνουν από 33%.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας