Μπογιές κατά του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή
Επίθεση με μπογιές πραγματοποίησαν άγνωστοι, το απόγευμα της Κυριακής, στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής. Οι δράστες φώναζαν συνθήματα αλληλεγγύης προς τα μέλη της ακροαριστερής οργάνωσης DHKP/C.
Επίθεση με μπογιές πραγματοποίησαν άγνωστοι, το απόγευμα της Κυριακής, στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής.
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ομάδα περίπου οκτώ ατόμων, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους, εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά μπροστά στο προξενείο και πέταξαν κόκκινες μπογιές στους τοίχους, ενώ πέταξαν έντυπο υλικό, φωνάζοντας ταυτόχρονα συνθήματα αλληλεγγύης προς τα μέλη της ακροαριστερής οργάνωσης DHKP/C, η οποία διώκεται στην Τουρκία για τρομοκρατική δράση και επιθέσεις εναντίον αστυνομικών και άλλων στόχων.
Οι δράστες αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν.
Από τις αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στην περιοχή, προσήχθησαν πέντε άτομα, τα οποία όμως αφέθηκαν ελεύθερα λίγο αργότερα, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους.
Προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής, ενώ γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Το απόγευμα, την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η οργάνωση «Ρουβίκωνας», με ανακοίνωσή της η οποία αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα που πρόσκειται στον αντιεξουσιαστικό χώρο.
Στην ανακοίνωση ο «Ρουβίκωνας» αναφέρει, μεταξύ άλλων ότι επίθεση έγινε σε ένδειξη συμπαράστασης στην οργάνωση DHKC «για να στείλουμε στο τουρκικό κράτος το μήνυμα πως απέναντί του έχει μια διεθνιστική κοινότητα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η Σίλικον Βάλλεϋ πίσω από τα επεκτατικά σχέδια του Τραμπ στη Γροιλανδία;
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)






















![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)
































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442